Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2008

Μια φορά κι έναν καιρό...

Παραμύθι δίχως τέλος

Μια φορά και ένα καιρό βασίλευε, εκ του ασφαλούς, στη «Χώρα του ποτέ» μια κακιά μάγισσα, βασίλισσα του σκότους, του χάους και της παρακμής.

Ζούσε στο πιο ψηλό πάτωμα του πύργου της, κραδαίνοντας την μαγική ασπίδα της, τον «ΕΙΣΗΓΗΤΗ», που την προστάτευε από όλα τα κακά του κόσμου.

Ήταν αόρατη, καθότι βρίσκονταν διαρκώς περιστοιχισμένη από αυλικούς και μαθητευόμενους μάγους, διψασμένους για εξουσία, που καταδυνάστευαν τους φοβισμένους και άτολμους χωρικούς.

Απ’ όλους τους αυλικούς της, δύο ήταν οι πιο τρομεροί. Ο «Υπηρέτης των 7 Δημάρχων» και ο «Διακορευτής των επιδομάτων».

Πάντοτε σεμνά ενδεδυμένοι, με την τελευταία λέξη της μόδας του 20ου αιώνα, προκαλούσαν αμηχανία και σάστισμα στον υπόδουλο λαό.

Οι δυο τους εμφανίστηκαν ξαφνικά, εν μία νυκτί στη «Χώρα του ποτέ», κάποιοι λένε ως δια μαγείας, κάποιοι λένε ότι απλά προσγειώθηκαν ως αλεξιπτωτιστές.

Φιλοδοξία τους ήταν να διοικήσουν με «σεμνότητα» και «ταπεινότητα» μια «χώρα», στην οποία πριν απ’ αυτούς δεν υπήρχε τίποτα υγιές, τίποτα αξιόλογο ή έστω υποφερτά ποιοτικό.

Με τις ανοργανωτικές και κακοδιοικητικές τους ικανότητες, άρχισαν σιγά – σιγά να προκαλούν αναταράξεις και χαοτικές καταστάσεις.

Προβλήματα μόνο δημιουργούσαν και προβλήματα ασφαλώς δεν έλυναν. Νερό έριχναν, φωτιές άναβαν. Σε όλους υπόσχονταν «ναι» κι τελικά έλεγαν ή έπρατταν «όχι».

Η μάγισσα ήθελε να τους αφήσει στο πόδι της όταν αυτή κάποια στιγμή θα διακτινίζονταν σε άλλες χώρες, προκειμένου να έχει το κεφάλι της ήσυχο ότι όλα θα βρίσκονται υπό τη σκέπη και την επιρροή της εις το διηνεκές.

Οι άτολμοι και φοβισμένοι χωρικοί, ζούσαν με δανεικά απ’ τις τράπεζες και μερικοί καλλιεργούσαν μόρια (καρποί αειθαλούς φυτού της οικογένειας των συμβασιουχειδών), ελπίζοντας ότι κάποτε θα μπορούσαν να τα ανταλλάξουν, σύμφωνα με τις υποσχέσεις της βασίλισσας, με μία θέση στο «θερμοκήπιο της μόνιμης αποχαύνωσης».

Δυστυχώς, κανείς δεν έμαθε τελικά τι απέγινε η «Χώρα του ποτέ». Κάποιοι, μάλιστα, λένε ότι αυτό το παραμύθι έχει λυπημένο τέλος.

Και όπως είναι γνωστό αυτά τα παραμύθια είναι τα καλύτερα , ίσως επειδή είναι τα μόνα που σε βάζουν στον πειρασμό να τα πιστέψεις…

Rantanplan

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΤΕΛΕΙΟ.....

Ανώνυμος είπε...

Ο "ΥΠΗΡΕΤΗΣ ΤΩΝ 7 ΔΗΜΑΡΧΩΝ" και ο "ΔΙΑΚΟΡΕΥΤΗΣ ΤΩΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ" καλά θα κάνουν να ετοιμάζουν βαλίτσες δια αναχώρηση και επιστροφή στο Δ.Α. γιατί μόλις εκλείψει η "ΠΡΟΣΤΑΤΙΔΑ" και αρχίσουν να βγαίνουν και τα άπλυτα στη φόρα, δε θα ξέρουν που να κρυφτούν.

Υ.Γ. Να μην ξεχάσουν να πάρουν και τα παρελκώμενά τους μαζί (βλ. μπουμπούκι κλπ).

Δέσποινα Χρ. Γούργαρη είπε...

RANTANPLAN... Το έκανες πάλι το θαύμα σου! Όλοι μιλάνε για το παραμύθι σου και μ' αρέσει! Μέχρι και από το Δήμο με πήραν τηλέφωνο...

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά το παραμύθι σας είναι όλα τα λεφτά! Μαθαίνω ότι κάνει πάταγο! Είναι το θέμα συζήτησης σε πολλά "γραφεία" της Αθήνας και αυτό είναι καλό για μας και κακό για τους άλλους! Αντισταθείτε με κάθε τρόπο και μη σταματήσετε ποτέ να ονειρεύεστε!

Lucky Luke είπε...

Τελικά Rantanplan έχεις κάνει ΜΕΓΑΛΗ θραύση !!

Ο εξωλέστατος είπε...

Έτσι... δαγκώνει ο RANTANPLAN, με το γαντι.

Lucky Luke είπε...

ΑΛΗΘΙΝΟ παραμύθι !!

Ανώνυμος είπε...

Προσωπικά όλοι οι εργαζόμενοι, να προστατέψουν την ηθική τους υπόσταση και την ανθρώπινη και υπηρεσιακή τους αξιοπρέπεια, από την επίθεση που δέχονται από τα 7 Διευθυντικά στελέχη !!