Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2008

Αφιερωμένο εξαιρετικά...

Ο σεβασμός δε χαρίζεται… μόνο κερδίζεται!

Κι εσύ άνθρωπε, μου ζητάς να σε σεβαστώ ή πιο σωστά, απαιτείς από εμένα να το κάνω, στο όνομα της όποιας εξουσίας σου δόθηκε απερίσκεπτα! Είσαι λάθος και όσο πιο γρήγορα το καταλάβεις, τόσο καλύτερα για σένα… μπας και περισώσεις κάτι από την ψυχή σου… αν έχεις!

Απαιτείς σεβασμό… Σχήμα οξύμωρο, αντιφατικές οι έννοιες. Ο σεβασμός κερδίζεται άνθρωπε, είναι ο μόνος τρόπος για να τον επιτύχεις κι εσύ δεν έκανες τίποτα για να κερδίσεις το δικό μου!

Ίσα – ίσα, όλες σου οι πράξεις με οδηγούν στην ασέβεια! Είναι κατάπτυστες, αισχρές και ανήθικες και προκαλούν περιφρόνηση και απέχθεια! Τα έργα σου έρχονται σε αντιδιαστολή με κάθε έννοια δικαίου, ηθικής, δημοκρατίας… με κάθε έννοια από αυτές που χαρακτηρίζουν τον άνθρωπο και τον διαφοροποιούν από τα ζώα! Τι μου ζητάς να σεβαστώ λοιπόν;

Είσαι λάθος, στο ξαναλέω! Εγώ – και όλοι όσοι βρίσκονται δίπλα μου, με όποιον τρόπο – έχουμε αρετές, αρχές και ηθική που εσύ οφείλεις να σεβαστείς πρώτος, για να μας δείξεις το δρόμο μιας και κάποιο χέρι σε «διόρισε» Θεό, Ηγέτη και Οδηγό στο μικρόκοσμό μας! Αντί γι’ αυτό, προτίμησες «το δρόμο της κακίας», μαζί με τους όμοιούς σου και σε αυτόν θα πορευθείς αν δεν αλλάξεις και αυτός ο δρόμος είναι που θα σε οδηγήσει στην ολοκληρωτική καταστροφή!

Τι περιμένεις να σεβαστώ από σένα; Μήπως την αναξιοκρατία που καθιέρωσες σε κάθε τομέα της καθημερινότητάς μας; Μήπως τους φελλούς και τα σκ… (δε θα το πω, καταλαβαίνεις καλά τι εννοώ) που έφερες μαζί σου, που τους έδωσες πόστα και αξιώματα για να μας βάλουν στον «ίσιο δρόμο»; Μήπως τους αυλικούς που χορεύουν στο ρυθμό που τους βαράς το ντέφι; Ή μήπως περιμένεις να σεβαστώ την υπεροψία και τον αυταρχισμό που διακρίνει κάθε σου λόγο ή έργο;

Σέβομαι… να το ξέρεις, μα μόνο ότι αξίζει! Σέβομαι τον υπάλληλο, πρωτίστως ως άνθρωπο και μετά ως επαγγελματία! Σέβομαι το πτυχίο του, τις γνώσεις και την πείρα του, την τεκμηριωμένη του άποψη, τις ιδέες του! Σέβομαι το Συμβασιούχο που εσύ εκμεταλλεύεσαι με κάθε τρόπο, που τον προσέλαβες για να ικανοποιήσεις τις αδηφάγες ορέξεις σου για «ψηφαλάκια», τον αδύναμο που «πατάς» πάνω του για να αναδειχθείς και όποιον έχει τόσα χρόνια εδώ μέσα που του δίνουν το δικαίωμα να πονάει γι’ αυτό το χώρο! Με δυο λόγια, σέβομαι όλα αυτά που εσύ δε σεβάστηκες ΠΟΤΕ!

Και ξέρεις ποιος είναι ο λόγος που δε σέβεσαι τίποτα; Ήρθες εδώ μόνο και μόνο για «ίδιον όφελος», για να φανείς πως είσαι κάποιος, πως κάτι κάνεις! Ήρθες και μας έχρισες όλους άχρηστους, ανίδεους και τεμπέληδες και προσπάθησες με κάθε τρόπο να μας αντικαταστήσεις με αυτούς που εσύ και μόνο θεωρείς χρήσιμους, ικανούς και εργατικούς…

Να τους χαίρεσαι! Αν ο καλός υπάλληλος είναι αυτός που έρχεται κάθε μέρα στις 9:30 με το καφεδάκι και την εφημερίδα του και στις 10:30 φεύγει για άγνωστο προορισμό (βεβαίως χωρίς να χτυπάει ποτέ κάρτα)… χαίρομαι που είμαι τόσο κακή υπάλληλος. Ή αν είναι αυτός που κρύβει την ύπαρξη αμίαντου στους παιδικούς σταθμούς, ετοιμάζεται να χρησιμοποιήσει εργάτες της Υπηρεσίας για την αποξήλωση του και τρεις μήνες τώρα δεν είναι σε θέση να προχωρήσει την ανάθεση του έργου σε κάποια σοβαρή εταιρεία, επίσης χαίρομαι που είμαι άχρηστη!

Αυτούς όμως – και πολλούς άλλους σαν αυτούς – εσύ τους υποθάλπεις, τους εξελίσσεις, τους κάνεις Προϊστάμενους ή Διευθυντές και όλους εμάς που σαν βλάκες ερχόμαστε στην ώρα μας, που δουλεύουμε (άλλος πολύ κι άλλος λιγότερο), που νοιαζόμαστε πραγματικά γι’ αυτό το χώρο, μας κυνηγάς και μας υποβιβάζεις διαρκώς!

Δε σε σέβομαι και δεν υπάρχει και καμία πιθανότητα να το κάνω στο μέλλον! Και δεν έχεις πια και περίοδο χάριτος… Για ότι κάνεις θα κρίνεσαι και ότι μαθαίνω πως κάνεις, ότι βλάπτει το άτομο ή το σύνολο, θα το βγάζω παραέξω γιατί έστω και αργά κατάλαβα πως πόνταρες στη σιωπή που φέρνει ο φόβος!

Δε σε φοβάμαι καθόλου και δε θα πρέπει να σε φοβάται και κανένας πλέον, γιατί όλοι εμείς έχουμε το δίκιο με το μέρος μας και αυτό είναι που θα μας στηρίξει στον πόλεμο που εσύ ξεκίνησες!

Και για να τελειώνω… Αφού δεν κατάφερες ή δεν ήθελες να σεβαστείς κάποιον από εμάς, έστω και την ύστατη στιγμή, σεβάσου λίγο τον εαυτό σου…

Αφιερωμένο εξαιρετικά

στις ΑΔΙΑΒΛΗΤΕΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΣ και ΑΠΟΛΥΤΑ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΚΡΙΣΕΙΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ & ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ,

πάντα με τις ευλογίες του Πάπα… που έχει και το αλάθητο άλλωστε!

Δέσποινα Χρ. Γούργαρη

Γεν. Γραμματέας Ενωτικού Σωματείου

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πές τα καλή μου. Ν' αγιάσει το στόμα σου. Είμαι σίγουρος πως αυτά που έγραψες είναι οι σκέψη σχεδόν όλων των υπαλλήλων του Δ.Β.Α.

Ανώνυμος είπε...

Δεν πιστεύω τα "λαμόγια" να απαιτούν και σεβασμό; Ότι χειρότερο υπήρξε για το Βρεφοκομείο, είναι η εν λόγω κυρία και το συνάφι της!

Ανώνυμος είπε...

Ότι καλύτερο έχω διαβάσει τα τελευταία χρόνια. Είναι η πραγματικότητα για την οποία δε μιλάει κανείς. Είναι αυτό που βιώνουμε καθημερινά εξαιτίας των ανεγκέφαλων που μας διοικούν ή μας κυβερνούν. Ο μικρόκοσμος του Βρεφοκομείου αποτυπώνει σαφέστατα την ελληνική κοινωνία. Ώρα για αντίδραση και δράση!

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ !! Συνεχίστε δυνατά, συσπειρώστε τον κόσμο γύρω από την ΑΞΙΑ προσπάθειά σας !

Ανώνυμος είπε...

Κάποιοι άνθρωποι αποτελούν ντροπή για το κόμμα τους, για την κοινωνία, για την εποχή τους, ακόμα και για την ίδια τους την πατρίδα! Αυτοί οι άνθρωποι θα πρέπει να απομονωθούν, γιατί μόνο κακό κάνουν. Εδώ δεν είναι η Γερμανία των αρχών του 20ου αιώνα και σίγουρα το Βρεφοκομείο δεν είναι το Γ' Ράιχ! Ειλικρινά απορούμε με το "πλούσιο" βιογραφικό που προκλητικά επιδεικνύει σε κάθε ευκαιρία αυτή η "κυρία"... Τι διδάχθηκε πέραν του φασισμού σε όλα αυτά τα πανεπιστήμια; Ντροπή και μόνο ντροπή μπορεί να αποτελείτε για την Ελλάδα και μπράβο στα παιδιά του Βρεφοκομείου που σας κατάλαβαν εγκαίρως και αντιδρούν με κάθε τρόπο!

Ο εξωλέστατος είπε...

ΠΕΣΤΑ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΗ!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Θέλουμε περισσότερες λεπτομέρειες για το θέμα του αμίαντου, γιατί είναι πού σοβαρό. Πόσο καιρό δηλαδή το γνωρίζει η Υπηρεσία και ποιος είναι αυτός ο Προϊστάμενος ή Διευθυντής που το χειρίζεται με τέτοιο τρόπο βάζοντας σε κίνδυνο την υγεία των εργαζομένων και των παιδιών που βρίσκονται στους παιδικούς σταθμούς; Οι γονείς έχουν ενημερωθεί; Αναζητήστε τους εκπροσώπους του στους παιδικούς σταθμούς και ενημερώστε τους, γιατί η σιωπή είναι ΣΥΝΕΝΟΧΗ!

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Γεωργακόπουλε και Κυρία Βαλσαμάκη, τι σας λέει το όνομα Πλίνιος; Πείτε στον κόσμο γιατί καθυστερεί η διερεύνηση του αμιάντου στους παιδικούς σταθμούς; Ποιος "εισηγήθηκε" την απευθείας ανάθεση στη μοναδική ίσως εταιρεία που δεν έχει καμία πείρα και που θα χρέωνε το Βρεφοκομείο με διπλάσια χρήματα από ότι όλες οι άλλες που δραστηριοποιούνται για χρόνια σε αυτό τον τομέα; Πείτε για μια φορά στη ζωή σας αλήθεια και πάψτε να φλομώνεται τον κόσμο με τα ψέματά σας!

Ανώνυμος είπε...

Εγώ αν ήμουν Βαλσαμάκη θα τα είχα μαζέψει και θα είχα φύγει νύχτα. Μα καλά, δεν έχει τσίπα αυτή η γυναίκα; Ας πάρει επιτέλους τα "παρελκόμενά" της και ας πάει κάπου που δεν την ξέρουν... στον Άρη ίσως, για να μην πω τίποτα χειρότερο!
Να είστε όμως σίγουροι πως όσα έχει κάνει θα τα φορτώσει στους υπηρεσιακούς παράγοντες που την εξέθεσαν και θα το παίξει θύμα! Ποιο είναι το πανεπιστήμιο που διδάσκει αυτές τις τεχνικές; Σκεφτείτε να την είχαν καθηγήτρια τα παιδιά σας... ΦΡΙΚΗ!!!

Ανώνυμος είπε...

Δεν φεύγει αυτή από το βρεφοκομείο. Δεν είναι μόνο ότι εκεί έχει εδραιώσει ολόκληρο επιτελείο, είναι και το ότι δεν την θέλει κανένας δίπλα του. Αστή εκεί, σου λέει, να έχουμε την ησυχία μας. Έχει και την άκρη με το ΠΑΡΟΝ του Κουρή και δίνει θέματα για την ίδια της την παράταξη. Έτσι ήταν αυτή η γυναίκα, μια ζωή στο δίπορτο. Πάντα έψαχνε δεκανίκι για να διεισδύσει. Πουλάει τον ένα αγκαλιάζει τον άλλο, μόνο ο Αβραμόπουλος δεν μάσησε και της έδωσε τα παπούτσια στο χέρι.
Εδώ είστε και εδώ είμαι, αυτή μια μέρα θα καταλήξει στο ΛΑ.Ο.Σ.. Στη τελική, της μεταγραφής ήταν μια ζωή, από ΠΑ.ΣΟ.Κ., Ν.Δ. και που είσαι ακόμα. Όπως άλλωστε και όλοι αυτοί που «βόλεψε» εκεί πέρα. Όλοι έχουν υπηρετήσει στον ίδιο λόχο.

* Συναδελφος σας από το Δήμο, που ξέρει πολλά.

Ανώνυμος είπε...

Συνάδελφε από το Δήμο...

Μέρες μετράει, να το θυμάσαι! Και μόλις με το καλό ξεκουμπιστεί είσαι καλεσμένος στο πάρτι της χρονιάς!

Ανώνυμος είπε...

Προσωπικά όλοι οι εργαζόμενοι, να προστατέψουν την ηθική τους υπόσταση και την ανθρώπινη και υπηρεσιακή τους αξιοπρέπεια, από την επίθεση που δέχονται από τα 7 Διευθυντικά στελέχη !!