Παρασκευή 22 Μαΐου 2009

Ασχετοσύνης υμών το ανάγνωσμα... Εδάφιο δ'

  • Κι ενώ ο κόσμος εξελίσσεται - από αρχαιοτάτων χρόνων μέχρι σήμερα - κι ενώ ο μέσος άνθρωπος έχει αφήσει τις σπηλιές κι κάποιοι έχουν πατήσει το πόδι τους εδώ και χρόνια στο φεγγάρι, κάποιοι μέσα στο Βρεφοκομείο επιδιώκουν με κάθε τρόπο την οπισθοδρόμηση και μας οδηγούν πέρα και από τον Μεσαίωνα που μας έχουν ήδη φτάσει!
  • "Δια χειρός Προέδρου" και πάλι και βέβαια με τη σύμφωνη γνώμη του Διευθυντή Ανθρωπίνου Δυναμικού, προτείνεται η κατάργηση του Τμήματος Πληροφορικής ή κατά τα γραφόμενά τους η προσάρτηση - συγχώνευσή του στο Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης Δικτύου και Η/Υ της Διεύθυνσης Τεχνικού.
  • Παγκόσμια Πρώτη διεκδικούμε και πάλι! Όλοι οι Οργανισμοί του Δημοσίου και των Ο.Τ.Α. έχουν διευθύνσεις Πληροφορικής κι αυτοί του 4ου, του 3ου και δεν ξέρω ποιου άλλου ορόφου, συρρικνώνουν ότι θα έπρεπε να αναδείξουν και να αξιοποιήσουν προς όφελος της Υπηρεσίας!
  • Από πότε η χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή, ο προγραμματισμός ή η ανάλυση είναι συναφή αντικείμενα με τις οικοδομικές εργασίες, με τους ελαιοχρωματισμούς κτιρίων, με τα ηλεκτρολογικά ή υδραυλικά έργα;
  • Ποιος ή ποιοι είναι αυτοί που τελικά ενοχλούνται τόσο πολύ μέσα στο Βρεφοκομείο από την ύπαρξη υπαλλήλων με περισσότερες γνώσεις πάνω στις νέες τεχνολογίες; Ποιος δεν αντέχει αυτούς που έχουν το βλέμμα στραμμένο στις εξελίξεις του μέλλοντος και αρέσκεται στην επιστροφή σε ένα ξεπερασμένο παρελθόν;
  • Γνωρίζουμε βέβαια πολύ καλά, ότι ένα από τα κίνητρα αυτής της πρότασης είναι και η "χωροταξική διάταξη" των γραφείων... Αναζητεί απεγνωσμένα η Πρόεδρος χώρους για να στεγάσει λοιπούς ημετέρους, αυλικούς κ.λ.π. και της φάνηκε η Πληροφορική σαν την πιο εύκολη λύση. Ας μάθει, όμως, πως η Πληροφορική που είναι υπεύθυνη και για τους servers δεν υπάρχει περίπτωση να μετακινηθεί από το χώρο που βρίσκεται δίπλα τους και σαφέστατα είναι κατοχυρωμένη να το κάνει!
  • Γνωρίζουμε ακόμα, πως αυτή η πρόταση είναι κομμάτι ενός ευρύτερου σχεδίου και σας θυμίζουμε τι έγινε λίγους μήνες πριν με τις Εκθέσεις Αξιολόγησης των Χειριστών Η/Υ, όπου "άσχετοι" τους αξιολόγησαν κάτω του μετρίου, αλλά και τι έγινε με τον ισχύοντα Οργανισμό, όπου οι ΔΕ38 αποκλείστηκαν από την εξέλιξη γενικότερα!
  • Είμαστε σε αναμονή, λοιπόν... Να αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του όπως αρμόζει στον πολιτισμένο κόσμο, όπως αρμόζει σε μια Δημοκρατία!
By ΣυνδιΣκαλίζω