Δευτέρα 16 Μαρτίου 2009

ΣυνδιΣκαλίζω και πάλι... Τεύχος 3ο!

Με μία μικρή, αλλά δικαιολογημένη καθυστέρηση, το 3ο Τεύχος του "ΣυνδιΣκαλίζω" είναι από σήμερα το πρωί κοντά σας και από αυτή τη στιγμή και στο Blog, για τους λάτρεις του Διαδικτύου! Η Συντακτική Ομάδα σας ευχαριστεί θερμά για τη συμβολή σας στη δημιουργία του και σας υπόσχεται πολλές νέες αποκαλύψεις! Make Blog, not War and... Keep Blogging!

Μικρές και ΜΕΓΑΛΕΣ αλήθειες... Νο 3

Μας είπαν... Ακούσαμε... Είδαμε... ... Και σας Αποκαλύπτουμε!
  • Μάθαμε ότι οι ΦΥΛΑΚΕΣ του Βρεφοκομείου είναι "εσωτερικού χώρου" - κάτι σα φυτά ένα πράγμα - γι' αυτό και δε δικαιούνται είδη ατομικής προστασίας και κατά συνέπεια, ούτε γάλα. Το δε παραπάνω "πιστοποιείται" και από έγγραφο της Περιφέρειας, στην οποία έκανε ερώτημα η Υπηρεσία (φιλικά προσκείμενα προς τους εργαζόμενους πάντα), το οποίο απαντήθηκε ΑΜΕΣΩΣ!
  • Είδαμε, ακόμα, ότι οι δύο Μοδίστρες του Δ.Β.Α. (ΔΕ30 Τεχνιτών) είναι οι μοναδικές του Κλάδου που δε δικαιούνται τα παραπάνω – σύμφωνα και με την Περιφέρεια πάντα – μιας και οι ραπτομηχανές που χρησιμοποιούν καίνε κάρβουνο και τα υφάσματα δε βγάζουν «χνούδια» τα οποία εισπνέουν!
  • Είδαμε τον JOE – ενόψει των εκλογών για το Υπηρεσιακό Συμβούλιο – να γυρνάει σε όλους τους παιδικούς σταθμούς προς άγραν ψήφων και αναρωτιόμαστε πόσες μέρες από την Κανονική του Άδεια έφαγε αυτό το παιδί;
  • Ακούσαμε την Πρώην Εκπρόσωπο Εργαζομένων (διαβάσαμε και τα Πρακτικά του Δ.Σ.) να εισηγείται τη συμφερότερη για το Βρεφοκομείο τιμή γάλακτος (0,79 €) και ουχί τη συμφερότερη για τους εργαζόμενους. Ποιον εκπροσωπούσατε, επιτέλους, κυρία μου;
  • Ακούσαμε (δια στόματος Προέδρου) ότι η ειδικότητα των Χειριστών Η/Υ δε θα πρέπει πια να υφίσταται, άσχετα αν είναι νομοθετικά κατοχυρωμένη, αν οι Κυβερνήσεις ψηφίζουν αυξήσεις στο επίδομά της και όλα τα σχετικά!
  • Μάθαμε (και φυσικά διαβάσαμε και όλα τα Πρακτικά που αφορούσαν σε αυτό το θέμα) πως δεν επιτρέπουν σε υπάλληλο του Βρεφοκομείου (με πτυχία) να φέρει στην Υπηρεσία Ερωτηματολόγιο προς τους εργαζόμενους στα πλαίσια Μεταπτυχιακής Διατριβής του. Φοβούνται κάτι; Γιατί, όμως, είχαν επιτρέψει σε εξω-υπηρεσιακό παράγοντα να μοιράσει ερωτηματολόγια και τα απαιτούσαν συμπληρωμένα και υπογεγραμμένα από τους υπαλλήλους;
  • Μας είπαν ότι υπάρχει μία πιθανότητα να φτάσει και η «προηγμένη τεχνολογία» στο Δ.Β.Α. και κατά το 2010 τα παιδάκια στους παιδικούς σταθμούς να μπορούν να τρώνε και μπιφτέκια, σουτζουκάκια κ.τ.λ. Μιλάμε για την προμήθεια μιας υπερσύγχρονης «μπιφτεκιέρας» (συγγνώμη, αλλά δεν είμαστε σίγουροι ότι υπάρχει αυτή η λέξη), που της μιλάς και μαγειρεύει!
  • Άφωνους μας άφησε και το Απολογητικό Υπόμνημα της Απερχόμενης Εκπροσώπου Εργαζομένων του Βρεφοκομείου… Αλλά, πιο πολύ μείναμε άφωνοι από τη λυσσαλέα παρότρυνση κάποιων (αυτών που παλιότερα κατέκριναν το BLOG μας) να το αναδείξουμε και να το σχολιάσουμε ανάλογα! Κύριοι, αφενός ενοχλεί την αισθητική μας και αφετέρου δεν ασχολούμαστε με «επικήδειους»…
  • Με τις Εκθέσεις Αξιολόγησης των Χειριστών Η/Υ είδατε τι έγινε; Τώρα καταλάβαμε γιατί η Πρόεδρος δε θέλει αυτή την ειδικότητα! Είναι σχεδόν όλοι «μειωμένης ηθικής», με ελλιπή γνώση του αντικειμένου τους σε αντίθεση με τους Αξιολογητές τους, που είναι όλοι Πανεπιστήμονες!
  • Ενώ λάβαμε τη διαβεβαίωση – σε συνάντηση με την Πρόεδρο – ότι οι υπερωρίες θα είναι ακριβώς όπως και πέρσι, δεν έχουν περάσει ούτε 10 μέρες και τα σενάρια εναλλάσσονται με απίστευτους ρυθμούς! Οι υπερωρίες έρχονται, οι υπερωρίες φεύγουν, αυξάνονται, μειώνονται, δίνονται επιλεκτικά, ελέγχονται από Ειδικό Σώμα Ελεγκτών ή πάνε για βρούβες; Ένας ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ρε παιδιά…
  • Είδαμε καταπληκτικά ταξιδάκια στο εξωτερικό και φιέστες άνευ προηγουμένου και αναρωτιόμαστε εντάσσονται στο γενικότερο πλαίσιο του «σεμνά και ταπεινά»; Έτσι, για να ξέρουμε…
  • Είδαμε και πάλι κάτι μετακινήσεις υπαλλήλων τελείως επιλεκτικές και με κριτήρια ασαφή και σκοτεινά… Τι γίνεται πια σε αυτή την Υπηρεσία; Όποιος δε δηλώσει υποταγή διώκεται ή έτυχε;
  • ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ: Αν γράφαμε όλα όσα έφταναν καθημερινά στ’ αυτιά μας κι όσα έπεφταν στην αντίληψή μας, θα θέλαμε 50 σελίδες τουλάχιστον…

Μια μέρα με το Μάνο Σφακιανάκη…

Στη χώρα που ανθίζει η «φαιδρά πορτοκαλέα», όπου όλοι γνωρίζουν τα πάντα και όλοι με μεγάλη ευκολία εκφοβίζουν τους αδύναμους πατώντας στην άγνοιά τους, εμείς προσπαθήσαμε να αλλάξουμε λίγο το τοπίο και να μάθουμε τι πραγματικά συμβαίνει και να ενημερώσουμε και όλους εσάς.

Επειδή στους διαδρόμους του Βρεφοκομείου κυκλοφορούσαν ασύδοτα οι απειλές γι’ αυτούς που γράφουν ή διαβάζουν το Blog του «ΣυνδιΣκαλίζω» και κυρίως γι’ αυτούς που τολμούν να εκφράσουν την αντίθεση, τον πόνο και τη δυσαρέσκειά τους μέσα από κάποιο σχόλιο, εμείς αποταθήκαμε στον κατ’ εξοχήν αρμόδιο για τέτοια θέματα, τον κ. Μάνο Σφακιανάκη.

Για όσους δε γνωρίζουν, είναι Αστυνομικός Υποδιευθυντής στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και η αλήθεια είναι πως μας δέχθηκε πολύ εύκολα, γιατί όπως φαίνεται ο άνθρωπος δεν έχει καβαλήσει καλάμι λόγω της θέσεως την οποία κατέχει. Θελήσαμε να μας διαφωτίσει σε θέματα σχετικά με τα Blog και το Διαδίκτυο γενικότερα τόσο στην Ελλάδα όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ήταν άκρως διαφωτιστικός ο άνθρωπος, γιατί δεν είχε κάτι να κρύψει κι έτσι οι τοποθετήσεις του ήταν ξεκάθαρες! Καταρχήν έμεινε έκπληκτος με τα «καθοδηγούμενα» δημοσιεύματα κυριακάτικης εφημερίδας περί «ανθρωποκυνηγητού» της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του «ανώνυμου» Blog Συνδισκαλίζω! Ποιο ανώνυμο, ρε παιδιά; Εγώ βλέπω και ονόματα και τα πάντα;… ήταν η χαρακτηριστική απορία του. Χρειάστηκε να του εξηγήσουμε λίγο το καθεστώς του Βρεφοκομείου και ο άνθρωπος κατάλαβε πολλά! Η Υπηρεσία του επιλαμβάνεται σε περίπτωση κάποιας κακουργηματικής πράξης, από αυτές που προβλέπονται στο Ν. 2225/94, όπως ανθρωποκτονία, ναρκωτικά, σωματεμπορία, παιδική πορνογραφία ή θέματα εθνικής ασφάλειας. Και δεν έχει και λόγο να ασχοληθεί επειδή κάποιος ενοχλείται από αυτά που γράφονται…

Όσο για την απάντηση που πήραμε στο ερώτημα σχετικά με τα «ηλεκτρονικά ίχνη» των σχολίων… Ο άνθρωπος γέλασε και μας είπε χαρακτηριστικά: «Όλα τα ηλεκτρονικά ίχνη βρίσκονται στην BLOGSPOT που εδρεύει στην Αμερική και είναι απόρρητα. Μόνο η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μπορεί να τα ζητήσει, αν συντρέχουν λόγοι διερεύνησης κακουργηματικών πράξεων».

Τι καταλάβατε λοιπόν; Για άλλη μια φορά, οι γνωστοί – άγνωστοι κύκλοι διοχετεύουν ψευδείς πληροφορίες για να εκφοβήσουν ή και να απειλήσουν τους συναδέλφους που θέλουν να ενημερώνονται από το Blog μας, για να αποτρέψουν κάποιους να γράψουν τις αλήθειες, για να κουκουλώσουν εντέλει τα δικά τους ατοπήματα! Ελευθερία, λοιπόν… Στη διακίνηση των ιδεών και των πληροφοριών μέσω του διαδικτύου! Σχολιάστε ελεύθερα ότι σας ενοχλεί ή σας εξοργίζει! Εμείς είμαστε δίπλα σας, είμαστε επώνυμοι και ξεκάθαροι και σίγουρα δεν έχουμε πράξει στο ελάχιστο κάτι που χρήζει τέτοιου είδους διερεύνηση. Ισχύει άραγε το ίδιο για όλους στο Βρεφοκομείο;

Κασσάνδρα…

Οι Γενίτσαροι του Samak

Samak, συνοικία της πόλης Laman, πρωτεύουσας της ανατολίτικης επαρχίας Karaman. Η μικρή συνοικία είναι διάσημη για την καλλιέργεια του φυτού Μορίου της οικογένειας των συμβασιουχειδών και για το μοναστηριακό Ναό εκπαίδευσης των φημισμένων σε όλη την επικράτεια Γενίτσαρων του Samak.

Οι Γενίτσαροι του Samak είναι επίλεκτα σώματα προστασίας της πολιτικής και πνευματικής περιουσίας του Ναού, γόνοι εξαίρετων και θρησκόληπτων οικογενειών, που εξαναγκάζονταν από νεαρή ηλικία σε τυφλή υπακοή κι αφοσίωση στο Ιερατείο που διοικεί το Ναό. Ετερόφωτοι, ανοργασμικοί και υπόδουλοι, οι περισσότεροι αποτελούν τον ανθό της συνοικίας και απολαμβάνουν την εμπιστοσύνη των διορισμένων Επιτρόπων του Ναού. Με τον καιρό εξελίχθηκαν σε παραθρησκευτικό κέντρο εξουσίας, στα εσωτερικά θέματα εργασίας και στις οικονομικές διεκδικήσεις, πάντοτε στρεφόμενοι κατά των αντιφρονούντων και ουδέποτε κατά των Επιτρόπων και του Ιερατείου.

Οι βαθμοφόροι Γενίτσαροι είναι οι λεγόμενοι "Τουρνατζή Μπασήδες" που δρουν ως στρατολόγοι των νεοσυλλέκτων, από τους καταλόγους που παραδίδουν οι δημογέροντες όλης της πόλης. Στη συνέχεια ακολουθεί το βάπτισμα εις το όνομα της τοπικής Θεάς στο Μητροπολιτικό Ναό ( Ηραίο) κι ο εξηραϊσμός τους. Οι μεν ευφυέστεροι αυτών παραχωρούνται στην υπηρεσία του Ηραίου, οι δε υπόλοιποι συγκροτούν τους "Ατζαμί Ογλάν" (= αδαείς, προπαιδευόμενοι) που εκπαιδεύονται σε ειδικά τμήματα - σταθμούς στην πειθαρχία, τη σκληραγωγία και την αντοχή σε κάθε μορφή βίας και μετά το πέρας της εκπαίδευσης εισέρχονταν στο σώμα των Γενιτσάρων επιδεικνύοντας τυφλή υπακοή και πίστη στο Ιερατείο.

Γενικός Διοικητής όλων των μονάδων των Γενίτσαρων ήταν μέχρι πρότινος ο Αρχιερέας "Γενίτσαρι Αγάς" που ήταν υπεύθυνος για τη στρατολόγηση των "Ατζαμί", την εκπαίδευσή τους, τη συνεχή εκπαίδευση όλων των ταγμάτων, την ασφάλεια κατά τις μετακινήσεις τους, τη στρατιωτική πειθαρχία και τακτική, καθώς και για όλα τα θέματα διοικητικής μέριμνας, (τροφοδοσία, διανομής λαφύρων, πληρωμών κ.λ.π.). "Τιμής ένεκεν" τον τίτλο αυτό φέρει και ο Ιερέας Forak αν και είναι συμβολικά Επίτροπος του τρίτου σηκού του Ναού. Οι πληρωμές των Γενίτσαρων , όπως κι όλων των δουλικών, γίνονταν ανά μήνα από το Α.Τ.Μ του πρόναου.

Παρά ταύτα ο έτερος Καππαδόκης Ιερέας Pezan, πηγαίνει ο ίδιος στη Διοίκηση των Γενίτσαρων και λαμβάνει από εκεί το μισθό του Επιτρόπου του δευτέρου σηκού, ως ανταμοιβή στο δικό του πρόσωπο για την ανάπτυξη της αφοσίωσης, της τυφλής υποταγής και της πίστης των Γενίτσαρων στα ιδανικά του Ιερατείου.

Στους Γενίτσαρους απαγορεύεται άλλο επάγγελμα και όλοι οι στρατολογημένοι εξηραΐζονται υποχρεωτικά. Σταδιακά αποκτούν μεγάλη πνευματική και πολιτική δύναμη έναντι των Επιτρόπων. Οι Γενίτσαροι, εξηραϊσθέντες πλέον, γίνονται οι πιο φανατικοί υπέρμαχοι των διεκδικήσεων του Ναού, αφού πλέον τίποτε δεν τους συνδέει με την ομαλή οικογενειακή και κοινωνική ζωή – έχοντας λησμονήσει γονείς, αδέλφια, συγγενείς, φίλους, συναδέλφους και γενέτειρα γη – με συνέπεια να θεωρούνται οι φανατικότεροι αλλά και οι καλύτεροι υπερασπιστές του εκάστοτε Ιερατείου.

Τα τελευταία 2-3 χρόνια άρχισαν να εισέρχονται στα σώματα των Γενίτσαρων νέοι και παλιότεροι αγρότες, μικροκαλλιεργητές κυρίως επιδοτούμενοι στην καλλιέργεια των Μορίων, με διευκολύνσεις ωραρίων και αποσπάσεων και υποσχέσεις διορισμού στις υπηρεσίες του Ναού, ενώ φαίνεται ότι πλέον το δικαίωμα εισδοχής στο Επίλεκτο Σώμα των Γενίτσαρων έχει γίνει και κληρονομικό (π.χ. από τον πατέρα στο γιό και από τη μητέρα στην κόρη).

Ran Tan Plan