Δευτέρα 16 Μαρτίου 2009

Μια μέρα με το Μάνο Σφακιανάκη…

Στη χώρα που ανθίζει η «φαιδρά πορτοκαλέα», όπου όλοι γνωρίζουν τα πάντα και όλοι με μεγάλη ευκολία εκφοβίζουν τους αδύναμους πατώντας στην άγνοιά τους, εμείς προσπαθήσαμε να αλλάξουμε λίγο το τοπίο και να μάθουμε τι πραγματικά συμβαίνει και να ενημερώσουμε και όλους εσάς.

Επειδή στους διαδρόμους του Βρεφοκομείου κυκλοφορούσαν ασύδοτα οι απειλές γι’ αυτούς που γράφουν ή διαβάζουν το Blog του «ΣυνδιΣκαλίζω» και κυρίως γι’ αυτούς που τολμούν να εκφράσουν την αντίθεση, τον πόνο και τη δυσαρέσκειά τους μέσα από κάποιο σχόλιο, εμείς αποταθήκαμε στον κατ’ εξοχήν αρμόδιο για τέτοια θέματα, τον κ. Μάνο Σφακιανάκη.

Για όσους δε γνωρίζουν, είναι Αστυνομικός Υποδιευθυντής στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και η αλήθεια είναι πως μας δέχθηκε πολύ εύκολα, γιατί όπως φαίνεται ο άνθρωπος δεν έχει καβαλήσει καλάμι λόγω της θέσεως την οποία κατέχει. Θελήσαμε να μας διαφωτίσει σε θέματα σχετικά με τα Blog και το Διαδίκτυο γενικότερα τόσο στην Ελλάδα όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ήταν άκρως διαφωτιστικός ο άνθρωπος, γιατί δεν είχε κάτι να κρύψει κι έτσι οι τοποθετήσεις του ήταν ξεκάθαρες! Καταρχήν έμεινε έκπληκτος με τα «καθοδηγούμενα» δημοσιεύματα κυριακάτικης εφημερίδας περί «ανθρωποκυνηγητού» της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του «ανώνυμου» Blog Συνδισκαλίζω! Ποιο ανώνυμο, ρε παιδιά; Εγώ βλέπω και ονόματα και τα πάντα;… ήταν η χαρακτηριστική απορία του. Χρειάστηκε να του εξηγήσουμε λίγο το καθεστώς του Βρεφοκομείου και ο άνθρωπος κατάλαβε πολλά! Η Υπηρεσία του επιλαμβάνεται σε περίπτωση κάποιας κακουργηματικής πράξης, από αυτές που προβλέπονται στο Ν. 2225/94, όπως ανθρωποκτονία, ναρκωτικά, σωματεμπορία, παιδική πορνογραφία ή θέματα εθνικής ασφάλειας. Και δεν έχει και λόγο να ασχοληθεί επειδή κάποιος ενοχλείται από αυτά που γράφονται…

Όσο για την απάντηση που πήραμε στο ερώτημα σχετικά με τα «ηλεκτρονικά ίχνη» των σχολίων… Ο άνθρωπος γέλασε και μας είπε χαρακτηριστικά: «Όλα τα ηλεκτρονικά ίχνη βρίσκονται στην BLOGSPOT που εδρεύει στην Αμερική και είναι απόρρητα. Μόνο η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μπορεί να τα ζητήσει, αν συντρέχουν λόγοι διερεύνησης κακουργηματικών πράξεων».

Τι καταλάβατε λοιπόν; Για άλλη μια φορά, οι γνωστοί – άγνωστοι κύκλοι διοχετεύουν ψευδείς πληροφορίες για να εκφοβήσουν ή και να απειλήσουν τους συναδέλφους που θέλουν να ενημερώνονται από το Blog μας, για να αποτρέψουν κάποιους να γράψουν τις αλήθειες, για να κουκουλώσουν εντέλει τα δικά τους ατοπήματα! Ελευθερία, λοιπόν… Στη διακίνηση των ιδεών και των πληροφοριών μέσω του διαδικτύου! Σχολιάστε ελεύθερα ότι σας ενοχλεί ή σας εξοργίζει! Εμείς είμαστε δίπλα σας, είμαστε επώνυμοι και ξεκάθαροι και σίγουρα δεν έχουμε πράξει στο ελάχιστο κάτι που χρήζει τέτοιου είδους διερεύνηση. Ισχύει άραγε το ίδιο για όλους στο Βρεφοκομείο;

Κασσάνδρα…

Δεν υπάρχουν σχόλια: