Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2008

Όχι άλλο κάρβουνο!!! ( Το παρόν απευθύνεται σε ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ και ουχί σε ΣΥΝΑΔΕΡΦΟΥΣ)

Κυρίες,

Σχετικά με το έγγραφο που μας κοινοποιήθηκε και το οποίο αναρτήσαμε στο Blog μας ως έχει, θα θέλαμε να επισημάνουμε ορισμένα πράγματα, - πάντα επώνυμα, όπως άλλωστε είναι τόσο τα φύλλα της εφημερίδας μας «ΣΥΝΔΙΣΚΑΛΙΖΩ», όσο και οι αναρτήσεις μας στο Blog - οι οποίες υπόκεινται ελεύθερα και εύκολα, όπως διαπιστώσατε, σε σχολιασμό από όλους, είτε επώνυμα είτε ανώνυμα.

Κατ’ αρχάς, θα θέλαμε να σας πληροφορήσουμε ότι για κάποιους από εμάς το γεγονός ότι εργαζόμαστε, έχουμε άποψη, γνώμη και γνώση για το αντικείμενο μας, για την Διοίκηση ήταν τόσο αφόρητο ώστε φρόντισε με κάθε τρόπο να αμφισβητήσει τόσο τους τίτλους σπουδών μας και την προϋπηρεσία μας, όσο και την Υπηρεσιακή μας υπόσταση, επιστρατεύοντας ακόμα και δικαστικούς κλητήρες. Ωστόσο για εμάς που πραγματικά ΤΟΛΜΑΜΕ και που σεβόμαστε τόσο το θεσμικό μας ρόλο ως συνδικαλιστές, όσο και τους συναδέλφους που μας τίμησαν, αυτό είναι ένα κόστος που μπορούμε και να το υπομείνουμε και να το διαχειριστούμε. Αυτή ακριβώς είναι και η μεγάλη μας διαφορά, διότι, ευρύτερα, αυτό το κόστος της αξιοπρέπειας όχι μόνο δεν ήσασταν σε θέση να το αναλάβετε ποτέ , αλλά «μετά φόβου» ή υποχρέωσης το προσπερνάτε καθημερινά.

Απορούμε από πού αντλείτε το θράσος να ομιλείτε για προστασία της ηθικής υπόστασης, της ανθρώπινης και υπηρεσιακής αξιοπρέπειας των συναδέλφων, τη στιγμή που:

  • Τρεις από εσάς, έχετε προσπεράσει μέσω αδιευκρίνιστων οδών από 40 έως και 80 συναδέλφους σας στην επετηρίδα του Δ.Β.Α. για να πετύχετε μετά από μια «αντικειμενικότατη» ανάθεση την τελική «αδιάβλητη» και «δίκαιη» κρίση σας ως διευθύντριες.
  • Μία από εσάς έχει το μοναδικό προνόμιο να κατέχει ταυτόχρονα με τη θέση του κατεξοχήν εκπροσώπου και εκφραστή της διοίκησης (Διευθύντρια) και τη θέση του υπερασπιστή των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων (Εκπρόσωπος Εργαζομένων στο Δ.Σ. του Δ.Β.Α. και Μέλος Δ.Σ. σε Πρωτοβάθμια Συνδικαλιστική Οργάνωση), θέσεις σαφώς αντικρουόμενες μεταξύ τους στη συνείδηση κάθε ανθρώπου, αλλά όχι και στη δική σας.
  • Μία από εσάς έχει καταγγελθεί δημόσια από 48 συναδέλφους για τον τρόπο με τον οποίο βαθμολογήθηκαν από αυτή για το έτος 2006 και κυρίως για τη σκοπιμότητα με την οποία έγινε αυτή η βαθμολόγηση.
  • Μία από εσάς ξέχασε πόσο αδικημένη αισθανόταν και πόσα «κατηγορώ» εκτόξευε για συνυπογράφουσές της – και όχι μόνο – στο πρόσφατο παρελθόν, ποιες θέσεις και απόψεις εξέφραζε για τη συνολική λειτουργία της Υπηρεσίας και σε πόσους και ποιους είχε αποταθεί για να βρει στήριξη στην εκπλήρωση των στόχων και προσδοκιών της.

Κλείνοντας, θα θέλαμε να τονίσουμε τις εκπληκτικές ομοιότητες της ενέργειάς σας με την αντίστοιχη του τότε Διευθυντή Διοικητικών & Οικονομικών Υπηρεσιών του Δ.Β.Α. το 2006. Τα πρόσωπα διαφορετικά… οι πρακτικές ίδιες!

Το Δ.Σ. του Ενωτικού Σωματείου Εργαζομένων Δ.Β.Α.

Οι 7 Σωματοφύλακες και λοιπά παραμύθια...