Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2009

Η Μάγισσα Βαμπήρα (Vol. 1)

Μια φορά κι έναν καιρό, στη «Χώρα του Ποτέ», ζούσε μια πολύ κακιά μάγισσα…

Ήταν τόσο κακιά, που ούτε η ίδια δεν άντεχε την κακία της και μια φορά που κατά λάθος δάγκωσε τη γλώσσα της, κινδύνεψε να πεθάνει από δηλητηρίαση.

Ήταν η διάσημη μάγισσα Βαμπήρα, που επειδή κανείς δεν την ήθελε και κανείς δεν την άντεχε, την έριξαν στη «Χώρα του Ποτέ», η οποία είχε τη φήμη πως την κατοικούσαν άβουλοι, σιωπηλοί και δουλοπρεπείς υπήκοοι. Επειδή, όμως, και πάλι δε θα μπορούσε να επιβιώσει από μόνη της, φρόντισε να κουβαλήσει μαζί της και κάτι «κουρασμένα παλικάρια», ξεχασμένα από χρόνια στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας του Βασιλείου της Μπανανίας της Αθηναίας. Τα έχρισε Εισηγητές της Στρογγυλής Τραπέζης και τα έβαλε να βγάζουν τα φίδια από την τρύπα, να διαχειρίζονται ή να προκαλούν τις κρίσεις, να ελέγχουν με κάθε τρόπο το λαό και γενικά, τους φόρεσε από μία κουκούλα και τους έδωσε το ρόλο του Αρτέμη Μάτσα στο σίριαλ «Βρεφοκομείο». Έφερε ακόμα μαζί της κάποια άλλα, ακόμα πιο κουρασμένα παλικάρια, επιστήμονες θαρρώ τα ονόμαζε, για να «εκπαιδεύσουν» τον αμόρφωτο λαό.

Τον ίδιο καιρό, η Μάγισσα Βαμπήρα, επειδή δεν μπορούσε να αρκεστεί στα λίγα τετραγωνικά της «Χώρας του Ποτέ» άνοιξε τα φτερά της και ταξίδεψε σε όλα τα μήκη και πλάτη της Γης. Κι επειδή το ταξίδι με τη σκούπα (όπως και αυτό με το καλάμι) είναι ιδιαίτερα κουραστικό, η Βαμπήρα προτίμησε να ταξιδέψει με τα φτερά της Ολυμπιακής, της Aegean, της Lufthansa ή κάποιας άλλης αεροπορικής εταιρείας, που συν τοις άλλοις προσέφεραν και διάφορα εκλεκτά εδέσματα κατά τη διάρκεια των πτήσεων, όπως: φρέσκο αίμα Συμβασιούχου, μυαλά με υψηλό IQ πανέ, πτυχία στα κάρβουνα, φρέσκο γάλα PIESTO στην καταπληκτική τιμή των 0,64 € και πολλά άλλα.

Στην αρχή ο λαός της «Χώρας του Ποτέ» ήταν τόσο σαστισμένος που δεν μπορούσε να αντιδράσει στο ελάχιστο! Υπέμενε καρτερικά τα μεσαιωνικά βασανιστήρια της Βαμπήρας και έκανε καθημερινές προσευχές στο Θεό, για να τον λυπηθεί και να τον σώσει. Όμως, όπως είναι γνωστό, τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει αν δεν κάνουμε κάτι από μόνοι μας και βέβαια η βοήθεια του Θεού δεν αρκούσε! Σιγά –σιγά ο λαός άρχισε να ξυπνάει από το λήθαργο και να κάνει τις μικρές καθημερινές του επαναστάσεις. Προμηθεύτηκε τσεκούρια και πριόνια, όχι για να κόψει τα δέντρα που είχαν απομείνει στη «Χώρα του Ποτέ», αλλά για να κόψει τα επιφανειακά θεμέλια από το σαθρό οικοδόμημα που στήριζε τη Μάγισσα Βαμπήρα. Ο θρόνος έτριζε, η καρέκλες των επιτελών το ίδιο και μια αναμπουμπούλα επικρατούσε στις τάξεις των υψηλών ορόφων…

Αυτό είναι το 1ο Μέρος από το καταπληκτικό παραμύθι της Μάγισσας Βαμπήρας.

Σύντομα κοντά σας με το 2ο και τελευταίο Μέρος…