Παρασκευή 22 Μαΐου 2009

Ασχετοσύνης υμών το ανάγνωσμα... Εδάφιο δ'

  • Κι ενώ ο κόσμος εξελίσσεται - από αρχαιοτάτων χρόνων μέχρι σήμερα - κι ενώ ο μέσος άνθρωπος έχει αφήσει τις σπηλιές κι κάποιοι έχουν πατήσει το πόδι τους εδώ και χρόνια στο φεγγάρι, κάποιοι μέσα στο Βρεφοκομείο επιδιώκουν με κάθε τρόπο την οπισθοδρόμηση και μας οδηγούν πέρα και από τον Μεσαίωνα που μας έχουν ήδη φτάσει!
  • "Δια χειρός Προέδρου" και πάλι και βέβαια με τη σύμφωνη γνώμη του Διευθυντή Ανθρωπίνου Δυναμικού, προτείνεται η κατάργηση του Τμήματος Πληροφορικής ή κατά τα γραφόμενά τους η προσάρτηση - συγχώνευσή του στο Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης Δικτύου και Η/Υ της Διεύθυνσης Τεχνικού.
  • Παγκόσμια Πρώτη διεκδικούμε και πάλι! Όλοι οι Οργανισμοί του Δημοσίου και των Ο.Τ.Α. έχουν διευθύνσεις Πληροφορικής κι αυτοί του 4ου, του 3ου και δεν ξέρω ποιου άλλου ορόφου, συρρικνώνουν ότι θα έπρεπε να αναδείξουν και να αξιοποιήσουν προς όφελος της Υπηρεσίας!
  • Από πότε η χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή, ο προγραμματισμός ή η ανάλυση είναι συναφή αντικείμενα με τις οικοδομικές εργασίες, με τους ελαιοχρωματισμούς κτιρίων, με τα ηλεκτρολογικά ή υδραυλικά έργα;
  • Ποιος ή ποιοι είναι αυτοί που τελικά ενοχλούνται τόσο πολύ μέσα στο Βρεφοκομείο από την ύπαρξη υπαλλήλων με περισσότερες γνώσεις πάνω στις νέες τεχνολογίες; Ποιος δεν αντέχει αυτούς που έχουν το βλέμμα στραμμένο στις εξελίξεις του μέλλοντος και αρέσκεται στην επιστροφή σε ένα ξεπερασμένο παρελθόν;
  • Γνωρίζουμε βέβαια πολύ καλά, ότι ένα από τα κίνητρα αυτής της πρότασης είναι και η "χωροταξική διάταξη" των γραφείων... Αναζητεί απεγνωσμένα η Πρόεδρος χώρους για να στεγάσει λοιπούς ημετέρους, αυλικούς κ.λ.π. και της φάνηκε η Πληροφορική σαν την πιο εύκολη λύση. Ας μάθει, όμως, πως η Πληροφορική που είναι υπεύθυνη και για τους servers δεν υπάρχει περίπτωση να μετακινηθεί από το χώρο που βρίσκεται δίπλα τους και σαφέστατα είναι κατοχυρωμένη να το κάνει!
  • Γνωρίζουμε ακόμα, πως αυτή η πρόταση είναι κομμάτι ενός ευρύτερου σχεδίου και σας θυμίζουμε τι έγινε λίγους μήνες πριν με τις Εκθέσεις Αξιολόγησης των Χειριστών Η/Υ, όπου "άσχετοι" τους αξιολόγησαν κάτω του μετρίου, αλλά και τι έγινε με τον ισχύοντα Οργανισμό, όπου οι ΔΕ38 αποκλείστηκαν από την εξέλιξη γενικότερα!
  • Είμαστε σε αναμονή, λοιπόν... Να αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του όπως αρμόζει στον πολιτισμένο κόσμο, όπως αρμόζει σε μια Δημοκρατία!
By ΣυνδιΣκαλίζω

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μήπως εμείς οι χειριστές Η/Υ να μην πληρωνόμαστε και ο μισθός μας να πηγαίνει κατευθείαν στην Πρόεδρο και στον Διευθυντή Ανθρωπίνου Δυναμικού μιας και μας "κάνουν χάρη" που μας ανέχονται;
Δεν τα μαζεύουν και οι δυο σιγά-σιγά, γιατί μάλλον αρκετά τους ανέχτηκε το Βρεφοκομείο, και να πάνε και οι δύο στους "φυσικούς τους χώρους";
Και να πάρουν και μαζί τους και όλα τα "παρελκόμενα" που κουβάλησαν και μετέτρεψαν την Υπηρεσία σε "γκέτο";

Ανώνυμος είπε...

Γιατί δεν καταργούν το Βρεφοκομείο τελείως να ξεμπερδεύουμε μια και καλή; Μια απορία έχω, όμως... Τόσα ταξίδια στο εξωτερικό δεν τους έχουν διδάξει κάτι; Μόνο το πήγαινε-έλα;

Ανώνυμος είπε...

Όπως αποδεικνύεται εκ του αποτελέσματος, ο μόνος σκοπός όλων αυτών των ταξιδιών είναι η "ψυχαγωγία"! Ας μας πουν όλοι αυτοί που σουλατσάρουν στα προηγμένα Ευρωπαϊκά Κράτη, τι πρωτοποριακό για την Ελλάδα έφεραν πίσω και τι από αυτά εφάρμοσαν στο Δ.Β.Α., τόσο σε επίπεδο παιδικών σταθμών, όσο και σε επίπεδο διοίκησης; Αν κάτσω να το αναλύσω, φοβάμαι πως θα χρειαστούν σελίδες επί σελίδων, γιατί - ακόμα κι αν όλοι αυτοί δεν το γνωρίζουν - είμαστε πολλοί που έχουμε ταξιδέψει στην Ευρώπη (με δικά μας έξοδα εννοείται) και ξέρουμε πολύ καλά τι γίνεται εκεί και πόσο "βαθιά νυχτωμένοι" είναι ασκούντες εξουσία του Βρεφοκομείου!

Ανώνυμος είπε...

Την Πληροφορική προτείνω ανεπιφύλακτα να την πάνε στην Κριναγόρου στο Νέο Κόσμο...χαχαχα!
Θυμάστε;
Εκείνο το κτίριο που είχαν "καταπατήσει" και ήθελαν να μεταφέρουν τη Διεύθυνση Τεχνικού "για καλύτερα"!
Το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε;

Ανώνυμος είπε...

θα θέλαμε να είμαστε περήφανοι για αυτή την Υπηρεσία, αλλά δυστυχώς μας έχουν κάνει να ντρεπόμαστε ακόμα και να λέμε που δουλεύουμε!
Οι προτάσεις για την τροποποίηση του Οργανισμού είναι το κερασάκι σε μία τούρτα που τρώμε στη μάπα εδώ και 4 χρόνια!

Δέσποινα Χρ. Γούργαρη είπε...

Είναι ολοφάνερο γιατί γίνονται όλα αυτά!
Η Πρόεδρος δε γουστάρει τους χειριστές Η/Υ και το έχει διατυπώσει με χίλιους τρόπους τόσο σε δημόσιες όσο και σε κατ' ιδίαν συζητήσεις. Επιπροσθέτως δεν γουστάρει τους χειριστές Η/Υ που οι περισσότεροι ανήκουν στο ΕΝΩΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ.
Τον τελευταίο δε καιρό, απεχθάνεται παντελώς το Τμήμα Πληροφορικής, γιατί εκτός από χειριστές έχει και Προϊσταμένη την Εκπρόσωπο Εργαζομένων, που δεν ήταν της αρεσκείας της μιας και "έφαγε" τη θέση που προοριζόταν για αυτήν που είχε πάρει το χρίσμα από την ίδια!
Πίκρα δηλαδή...
Θέλετε και άλλους λόγους για να πειστείτε γιατί γίνονται όλα αυτά;

Χειριστής Η/Υ είπε...

Στα πολιτισμένα κράτη της Ευρώπης, όπου υπήρχαν σε διάφορους φορείς άνθρωποι που ασχολήθηκαν με τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές πριν από 25 και πλέον χρόνια, οι φορείς που τους απασχολούσαν (ιδιωτικοί ή δημόσιοι) φρόντισαν εγκαίρως για τη διαρκή εκπαίδευσή τους και όλοι αυτοί σήμερα αποτελούν στελέχη στον τομέα της Πληροφορικής!
Στο Βρεφοκομείο ουδέποτε φρόντισε κανείς να εκπαιδεύσει τους χειριστές των Η/Υ - ούτε τους παλιούς, αλλά ούτε και τους νεώτερους - και όλοι προσπαθούν με κάθε τρόπο να υποβαθμίσουν το ρόλο τους.
Όταν υποτίθεται ότι έχεις όραμα, δε προχωράς σε αποκλεισμούς ανθρώπων και ειδικοτήτων, δεν είσαι εμπαθής και σε καμία περίπτωση δεν ενισχύσεις "συντεχνίες"!

Ανώνυμος είπε...

Ποιος μίλησε για πολιτισμό και δημοκρατία μέσα στο Βρεφοκομείο;
Φασισμός και τρομοκρατία είναι το κατεστημένο και μας επιβλήθηκε τα τελευταία χρόνια με το έτσι θέλω!
Ας υπενθυμίσουμε όμως σε όλους αυτούς την τύχη που είχαν όλοι οι φασίστες και οι τύραννοι της ιστορίας...

Ανώνυμος είπε...

Είναι τόσο σημαντικός ο Οργανισμός του Βρεφοκομείου για την Πρόεδρο, που τη συζήτησή του στο Δ.Σ. την έβαλε ως 36ο Θέμα από 36! Αυτό από μόνο του κάτι λέει!

Σκουληκότρυπα είπε...

To 'xω το 'χω,να το πω;;;Γιατι θελει να εχουν οοοολο το χρονο μπροστα τους να το συζητησουν διεξοδικα!!!
Οχι οχι,γιατι εκεινη την ωρα θα εχουν ηδη φαει τα σαντουιτσακια τους-πιτσες-σουβλακια και θα εχουν βαρυνει αρκετα ετσι ωστε να δοθει η δεουσα "βαρυτητα" στο θεμα!!

Ανώνυμος είπε...

Έχουν την αίσθηση ότι όλοι είμαστε μαριονέτες τους; Ας μάθουν λοιπόν ότι, παρά τις προσπάθειές τους, το Βρεφοκομείο εξακολουθεί να έχει κάποιους υπαλλήλους με ελευθερία σκέψης και με συνείδηση. Όσο και να προσπαθούν, με προκρούστιες μεθόδους, να μας 'προσαρμόσουν' στις ατομικές ανάγκες και τα συμφέροντά τους (και φυσικά όχι στις ανάγκες της Υπηρεσίας, κάποιοι θα εξακολουθούμε να σκεφτόμαστε, να αντιδρούμε, να είμαστε υπερήφανοι που είμαστε διαφορετικοί από ανάλογες, φασιστικού τύπου, προσωπικότητες. Γνωρίζουμε ότι ο νέος οργανισμός φτιάχνεται, για άλλη μια φορά, στα μέτρα τους και δεν έχει καμία σχέση με μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα. Ας τους χεροκροτήσουμε! Έχουν καταφέρει να πάνε το βρεφοκομείο δεκαετίες πίσω! Ίσως αυτό να επιδιώκουν κιόλας. Μόνο σε ένα καθεστώς όπου ευνοείται η παραπληροφόρηση, η στέρηση δικαιωμάτων, ο σκοταδισμός και ο χαφιεδισμός, μπορούν να επιβιώσουν.

Ανώνυμος είπε...

Και μέσα σε όλον αυτό το χαμό και την απαξίωση των υπαλλήλων του Βρεφοκομείου γενικότερα, οι "εκλεκτοί" της Διοίκησης ετοιμάζονται για νέο ταξιδάκι στην Ευρώπη!
Για να αναδείξουν τι;
- Τον "Μεσαίωνα" του Βρεφοκομείου;
- Τον αμίαντο στους παιδικούς σταθμούς και την ανικανότητά τους να τον απομακρύνουν από αυτούς;
- Τις "Κρίσεις" των ανίκανων πλην όμως αρεστών;
- Τις "αναθέσεις" με αναξιοκρατικά κριτήρια;
- Την έλλειψη Εσωτερικού Κανονισμού;
- Τις προτάσεις για τον Οργανισμό που έρχονται από τους προηγούμενους αιώνες;
- Την άγνοια νόμων ή την καταπάτησή τους;

Αυτοί οι άνθρωποι θα πάνε να μας εκπροσωπήσουν στην Ευρώπη!

Ανώνυμος είπε...

Γιατί άραγε έχουν μαζέψει τριγύρω τους 'παρατρεχάμενους' χωρίς προσόντα, ευέλικτη, σύγχρονη και αξιοπρεπή σκέψη (συγχωρήστε με αλλά δε θεωρώ προσόν το να'χει κανείς γλώσσα 5 μέτρα για να φτάνει ολούθε);
Ρητορικό το ερώτημα και νομίζω όλοι οι υποψιασμένοι γνωρίζουν την απάντηση. Αρκεί να ανατρέξουν σε εθνολογικές και κοινωνιολογικές μελέτες ή απλά να συμβουλευτούν το ιστορικό παρελθόν: Όλα τα απολυταρχικά καθεστώτα εδραιώνονται και αναπτύσσονται όχι μόνο διασπείροντας το φόβο και προσπαθώντας να έχουν τον απόλυτο έλεγχο όλων, αλλά και συγκεντρώνοντας γύρω τους άτομα με χαμηλή αυτοεκτίμηση, ελλιπείς γνώσεις και νοσηρή φιλοδοξία. Λειτουργούν μάλιστα όπως οι παραθρησκευτικές ομάδες: με τη λογική του 'πάρε - δώσε'. Σου δίνω την εύνοιά μου, εφόσον είμαστε 'ομάδα',μου δηλώνεις άνευ όρων υποταγή. Γιατί νομίζετε ότι έκαναν αναθέσεις και κρίσεις όπου δεν έπρεπε; Μα φυσικά γιατί δεν επαρκούσαν οι δούλοι. Άσε πια τους γιους και τις κόρες κάποιων που τακτοποιήθηκαν ή πρόκειται να τακτοποιηθούν. Η σιωπή πληρώνεται... Πέρα από τους φοβισμένους, αυτούς δηλαδή που δε μιλάνε γιατί απειλείται πρακτικά η θέση τους (συμβασιούχοι ή υποψήφιοι για δυσμενείς μετακινήσεις)ή γιατί υπόκεινται σε πιέσεις (αναφορές, ψυχολογικός πόλεμος κλπ),υπάρχουν και οι, κατά μία έννοια, 'δωροδοκημένοι'. Τι ωραία τριτοκοσμική εικόνα! Λυπάμαι μόνο γιατί το βρεφοκομείο είχε κάποτε τη φήμη ενός σύγχρονου, πανελλαδικά, δικτύου παιδικών σταθμών. Τώρα τι να πεις στο συνάδελφο... ότι..Συγγνώμη, αλλά επειδή θέλω να διατηρήσω τη θεσούλα μου, θα πω στη Διεύθυνση πόσο κακό παιδί ήσουν; Ή μήπως θα πω στα παιδιά των παιδικών σταθμών....συγγνώμη, δεν έχω αξίες να σας μεταδώσω, ούτε σύγχρονες παιδαγωγικές μεθόδους γιατί δεν ευδοκιμούν πια αυτά τα είδη στην Υπηρεσία; Εγώ προσωπικά, εκτός του ότι ντρέπομαι που δουλεύω στο Βρεφοκομείο, δε βρίσκω κάτι άλλο να πω.. Νιώθω ότι μιλάω στο κενό!