Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2008

Συνάδελφοι,

Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για τον μοναδικό τρόπο με τον οποίο αγκαλιάσατε την εφημερίδα μας. Το πρώτο φύλλο του «Συνδισκαλίζω» έγινε κυριολεκτικά ανάρπαστο. Η επιδοκιμασία, τα συγχαρητήρια, η στήριξη, που εισπράξαμε από πλήθος εργαζομένων, μελών μας και μη, ήταν συγκλονιστική. Αυτή η εντυπωσιακή και ομολογουμένως πέρα των προσδοκιών μας, αποδοχή, μας υποχρεώνει να συνεχίσουμε την προσπάθεια με την ίδια παρρησία και το ίδιο σθένος.
Το «Συνδισκαλίζω» είναι μια εφημερίδα που γράφεται από εργαζομένους και απευθύνεται σε εργαζομένους. Αφουγκράζεται αυτά που συζητούν χαμηλοφώνως μεταξύ τους , τα αναδεικνύει σε κοινή θέα μέσα από τα άρθρα και τις στήλες του, απενοχοποιεί την ελεύθερη σκέψη, έκφραση και γνώμη για τα τεκταινόμενα που βλέπουν και βιώνουν στον εργασιακό τους χώρο. Αποτελεί αντίδοτο στο φόβο που καλλιεργούν και στην αναίδεια που αποπνέουν ετερόφωτοι προεδρίσκοι που ξεφύτρωσαν ξαφνικά, χωρίς να το καταλάβουμε ή ακόμα και χωρίς να το περιμένουμε. Παράλληλα, έχει στόχο να προβάλλει εργασιακά θέματα τόσο του Δ.Β.Α. και των Ο.Τ.Α. όσο και της ευρύτερης Ελληνικής πραγματικότητας, που αγγίζουν και το δικό μας χώρο.
Ο απώτερος όμως στόχος αυτής της προσπάθειας είναι να προκαλέσει τη δική σας ενεργή συμμετοχή στα ζητήματα που σας αφορούν. Περιμένουμε τις απόψεις σας, την κριτική σας, τα άρθρα σας , αλλά και τις ιδέες σας έτσι ώστε το «Συνδισκαλίζω» να καθιερωθεί ως η τολμηρή, αλλά συνάμα η ανεξάρτητη και αληθινή φωνή των εργαζομένων.

Κωνσταντίνος Χαραλαμπίδης

Πρόεδρος Ενωτικού Σωματείου Εργαζομένων Δ.Β.Α.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συνεχίστε έτσι, θα νιώσετε έκπληξη όταν ανακαλύψετε πόσοι είμαστε δίπλα σας.

Ανώνυμος είπε...

Κάθε μήνα παιδιά πρέπει να βγαίνει η εφημερίδα.Προσπαθήστε το . ΣΑΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ.

Ανώνυμος είπε...

Προσωπικά όλοι οι εργαζόμενοι, να προστατέψουν την ηθική τους υπόσταση και την ανθρώπινη και υπηρεσιακή τους αξιοπρέπεια, από την επίθεση που δέχονται από τα 7 Διευθυντικά στελέχη !!