Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2008

Όλη η αλήθεια για το γάλα!

24 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Άσπρο πάτο...στην υγειά του τετάρτου ορόφου...
Καλά πόσο ηλίθιοι νομίζουν ότι είμαστε;

αμόρφωτος είπε...

Καλά μηλάμε ΟΥΤΕ οι αμόρφωτοι δεν το πήνουν αυτώ το πράγμα !!

Ανώνυμος είπε...

Οι αμόρφωτοι μπορεί να μην το πίνουν, αλλά συστήνεται ανεπιφύλακτα σε μέλη της Διοίκησης - αιρετά και μη - και σε μέλη γνωστών κύκλων παρακρατικών που δρουν στο Βρεφοκομείο!

Πάντα αυτός ο χώρος μας εκπλήσσει "ευχάριστα"... Άντε, στην υγειά της Διοίκησης!

Ανώνυμος είπε...

Από το λιβάδι... κατευθείαν στο Βρεφοκομείο!!!

Ανώνυμος είπε...

Μα γιατί ;;
Οι Διοικούντες προτείνουν να το πιούμε ανεπιφύλακτα !
Σαν τους κατασκευαστές πλυντηρίων ένα πράγμα !

Εξουσιοθραύστης είπε...

Τι είναι τούτο βρε παιδιά;
Αυτό άμα το πιεις θα τρέχεις σαν τον Speedy Gonzales...

Ariba,riba muchachos!!!!

ΤΕΛΕΥΤΑ ΤΡΥΠΑ είπε...

Πιέστο εσύ,που θα μου πείς να το πιώ εγώ !!!!!

Εξουσιοθραύστης είπε...

Los vrefokomeios gala...εγγύηση!!!

αμόρφωτος είπε...

Καλά άμα είναι να τσακοθίτε να το πιώ εγό !
Τι άλλο να κάνο ο αμόρφωτος !!

Ανώνυμος είπε...

29 Κατασκευαστές Συνειδήσεων συνιστούν PIESTO... Αυτοί ξέρουν!!!

Δέσποινα Χρ. Γούργαρη είπε...

Την Ήρα απ' τη φωτιά ποιος θα τη βγάλει;
Ο Τσοκολάτας (Emmanuelle)που έχει δύναμη μεγάλη!
Κάθε παιδί τον Τσοκολάτα τον θαυμάζει...
Ορμά στις φλόγες και το κορίτσι (ε... λέμε τώρα) βγάζει!!!

Ανώνυμος είπε...

Το γάλα μου το "πίνω" καθόλου δεν αφήνω, γιατί η "μαμά" μαλώνει ...το γάλα μεγαλώνει!

Ανώνυμος είπε...

Για να μην παρεξηγηθώ....
1) Θεωρώ εκ των πραγμάτων άθλια κάθε νομοθετική ρύθμιση που ανταμοίβει εργαζομένους με είδη αντί χρήματα. Άλλωστε οι πραγματικές και ουσιαστικές ανάγκες των εργαζομένων δεν καλύπτονται ούτε με γάλατα , ούτε με δερμάτινα τζάκετ και παντελόνια από καραβόπανα.
2) Από τη στιγμή που αναγκαστικά επιλέγεται η ανταμοιβή εργαζομένων με είδη πρώτης ανάγκης, τότε η επιλογή των ειδών πρέπει να γίνεται με βάση ουσιαστικά κριτήρια ποιότητας κι όχι μόνο κόστους.
3) Από τη στιγμή που δεν δέχεται η υπηρεσία τη θέσπιση τέτοιων κριτηρίων - έχω πολύ σοβαρούς λόγους να το γνωρίζω αυτό από πρώτο χέρι-είναι υποχρεωμένη να ανταμοίβει τους εργαζόμενους σε χρήμα με βάση το κόστος αγοράς του αντίστοιχου προιόντος.
4) Ο νόμος σε προτεραιότητα αναφέρεται σε προμήθεια φρέσκου γάλακτος, το οποίο κοστίζει και αξίξει ποίοτικά πλύ περισσότερο από ότι οποιοδήποτε κονσερβοποιημένο, σωστά;
5) τι πρέπει λοιπόν να κάνουν οι διοικούντες; να κάνουν έρευνα αγοράς κόστους για τη θεωρητική προμήθεια φρέσκου γάλακτος και να αποδώσουν στους εργαζόμενους την αναλογία σε χρήμα έστω και της χαμηλότερης προσφοράς.
6) Αν βρουν γάλα με κόστος χαμηλότερο από 0,80 € το λίτρο, εγώ θα κάτσω να πιω όλο το γάλα που μου αναλογεί για τα προηγούμενα 2 χρόνια!
7) Ένα μήνυμα προς τη διοίκηση....οικονομία κάνει μια υπηρεσία μειώνοντας τις παράτες, τα ταξιδάκια , τα συνέδρια, τις εφημερίδες, τα έξοδα διαφήμισης και προβολής και όλα τα σχετικά, όχι μειώνοντας τα χρήματα που οφείλει προς τους εργαζομένους!
8) Για την ακατανόμαστη δεν θα πω τίποτα άλλο πια, έχω υποσχεθεί να μην ασχοληθώ άλλο μαζί της γιατί απλά-όπως λένε τα νέα παιδιά σήμερα- ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!

Ανώνυμος είπε...

Κι ήταν τα στήθη σου κάτασπρα σαν τα γάλατα και μου λεγες γαργάλατα γαργάλατα γαργάλατα!

Του Γ. Αθανασιάδη-Νόβα

Ο εξωλέστατος είπε...

Το γάλα «ΠΙΕΣΤΟ» είναι η εισήγηση της Διοίκησης για τους δικαιούχους γάλακτος έτους 2007. Το αντίτιμο αυτού του προϊόντος πρότεινε η Υπηρεσία για λόγους Δημοσίου Συμφέροντος. Παράλληλα δεν δέχεται τους συναδέλφους Φύλακες ως δικαιούχους, διότι οι φύλακες του Δ.Β.Α. είναι λέει μόνο εσωτερικού χώρου (κάτι σαν τα φυτά). Προφανώς πάλι για λόγους Δημοσίου Συμφέροντος. Επίσης δεν δέχεται τους συναδέλφους του Ραφείου ως δικαιούχους, διότι οι ραπτομηχανές δεν είναι αμιγώς, αλλά περίπου εργαλειομηχανές. Ίσως αν εκτόξευαν οξέα ή τοξικά να μπορούσε η Υπηρεσία να κάνει κάτι. Πάντα βέβαια στα πλαίσια του Δημοσίου Συμφέροντος.
Προφανώς η έννοια της εργασιακής αξιοπρέπειας είναι κάτι εντελώς άγνωστο γι’αυτή τη Διοίκηση. Μανώλη δεν είμαστε επαίτες!!! Ο νομοθέτης μιλάει γιά φρέσκο γάλα και εναλλακτικά (λογω αντικειμενικής αδυναμίας) για μακράς διαρκείας .Εδώ στο Ίδρυμα από το φρέσκο γάλα καταλήξαμε στο «ΠΙΕΣΤΟ» που έχει τόση σχέση με το γάλα όση και η εταιρία «ΠΛΙΝΙΟΣ» με την συλλογή και μεταφορά αμιάντου. Αλλά είπαμε για τις εισηγήσεις της Υπηρεσίας πάνω απ’όλα το «Δημόσιο Συμφέρον».

Maria ton Medikon είπε...

Είναι γεγονός ότι υπήρξε έλλειψη του Πιέστο από τέλος Μαίου έως 21/06/08, σε ορισμένα από τα καταστήματά μας. Αυτό συνέβη γιατί η μονάδα παραγωγής (Nordmilch, Γερμανία) σταμάτησε - χωρίς να μας ενημερώσει έγκαιρα - την τυποποίηση γάλακτος σε μεταλλική συσκευασία.
Στις 21/06/08 παραλάβαμε γάλα Πιέστο από νέα Μονάδα Παραγωγής (Hachwald, Γερμανία) που επιλέχθηκε μετά από συστηματική έρευνα και αυστηρούς ποιοτικούς ελέγχους, ώστε το προϊόν να πληροί όλες τις απαιτούμενες προδιαγραφές.

Η Επιχείρησή μας, προκειμένου να λύσει το πρόβλημα που δημιουργήθηκε στους Πελάτες της, με την έλλειψη του φθηνού εβαπορέ, προσέφερε 4 τεμ. + 2 τεμ. δώρο Γάλα Βλάχας Εβαπορέ για όλο το διάστημα της έλλειψης, ώστε να μπορούν οι Πελάτες να προμηθεύονται γάλα σε αντίστοιχη τιμή με το Πιέστο (η τιμή της συσκευασίας ήταν 3,70/ 6 (4τεμ. + 2τεμ. δώρο) =  0,61/τεμ.. Τιμή Πιέστο  0,66/τεμ.).

Αυτός ήταν ο λόγος για τον οποίο εμφανίστηκε το γάλα Βλάχας στη θέση του Πιέστο.

(Αν αναρωτιέστε γιατί το Πιέστο δεν παράγεται στην Ελλάδα, ο λόγος είναι ότι δυστυχώς υπάρχει μόνο ένα εργοστάσιο παραγωγής στο Μακροχώρι Ημαθίας (Βλάχας) το οποίο δεν έχει τη δυνατότητα να καλύψει τη ζήτηση).

Δημήτρης Δασκαλόπουλος
Υπεύθυνος Τμήματος Εξυπηρέτησης Πελατών εταιρείας ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ

Maria ton Medikon είπε...

΄Αρθρο 6
Υγιεινή και ασφάλεια στην εργασία


3. Χορήγηση γάλακτος α) Όταν ο εργοδότης χορηγεί γάλα σε είδος στους εργαζόμενους που απασχολούνται σε συγκεκριμένο χώρο ή κάτω από ειδικές συνθήκες και η υποχρέωσή του πηγάζει από νόμο, Σ.Σ.Ε. ή Δ.Α. ή Κανονισμό Εργασίας ή επιχειρησιακή συνήθεια, το γάλα παρέχεται και στους εργαζόμενους που υπάγονται στη σύμβαση αυτή και οι οποίοι απασχολούνται στον ίδιο χώρο ή κάτω από τις ίδιες συνθήκες εργασίας.
β) Σε κάθε περίπτωση, το γάλα χορηγείται μόνο σε είδος και έχει σκοπό την προστασία της υγείας των εργαζομένων που απασχολούνται στον συγκεκριμένο χώρο ή κάτω από ειδικές συνθήκες.

Κασσάνδρα... είπε...

Η Διοίκηση είναι πολύ απασχολημένη αυτές τις μέρες!
- Συντάσσει και υπογράφει τις μετακινήσεις των υπαλλήλων του Δ.Β.Α.
- Εγκαινιάζει παιδικούς σταθμούς με τυμπανοκρουσίες... σεμνά και ταπεινά δηλαδή.
- Κάνει έρευνα αγοράς στα Super Market για να βρει το φθηνότερο γάλα κι έχει και συμπαραστάτη την "Εκπρόσωπο Εργαζομένων".
- Και ταυτόχρονα ψάχνει να βρει ποιους θα εξαιρέσει από τη λίστα των δικαιούχων, για οικονομία.
- Ψάχνει να δει τι θα κάνει με τον αμίαντο, τώρα που το θέμα το "τσίμπησε" ο SKAI - Ραδιόφωνο.
- Τυπώνει με λεφτά του Βρεφοκομείου τις ευχητήριες κάρτες της Προέδρου.
- Απειλεί με πονηρές μεθόδους όσους μπαίνουν στο Blog του ΣυνδιΣκαλίζω και γράφουν ανώνυμα μηνύματα.

Κι εμείς σε όλα αυτά απαντάμε:

Συνάδελφοι,
- Ενώστε τις δυνάμεις σας με τις δικές μας, για να εξαλείψουμε τα νοσηρά αυτά φαινόμενα!
- Γράψτε για όλα όσα σας ενοχλούν, χωρίς φόβο και μην "τσιμπάτε" σε αυτά που τεχνηέντως διοχετεύουν οι διοικούντες και τα παρελκόμενά τους.
- Αντισταθείτε με κάθε τρόπο και αποκαλύψτε τους.
- Βρεφονηπιαγωγοί του Δ.Β.Α. και της Ελλάδας ολόκληρης, δώστε στη Λίτσα και στην κάθε Λίτσα, το μάθημα που της αξίζει.
- Πτυχιούχοι του Δ.Β.Α. κυνηγήστε τους δικαστικά με κάθε τρόπο.
- Συμβασιούχοι και λοιποί υπάλληλοι συμμετέχετε σε κάθε απεργιακή κινητοποίηση και αφήστε τους "εκλεκτούς" να δουλέψουν.
- Στις 9 Δεκέμβρη δείξτε τους τη δύναμη που έχει η ψήφος σας.

Α Ν Τ Ι Σ Τ Α Θ Ε Ι Τ Ε... με κάθε τρόπο... Μ Π Ο Ρ Ε Ι Τ Ε!!!

Maria ton Medikon είπε...

Οι Δουλοπάροικοι

Κοινωνικό στρώμα, που αποτελούνταν από αγρότες χωρικούς, εξαρτημένους από τον ιδιοκτήτη γης, το φεουδάρχη. Η δουλοπαροικία είναι συνδεμένη με το φεουδαρχικό κοινωνικό σύστημα. Δουλοπάροικοι υπήρξαν και στην αρχαία Ελλάδα, όπως π.χ. οι είλωτες στη Σπάρτη, οι γυμνήτες (οι ελαφρά οπλισμένοι στρατιώτες) του Άργους κ.λ.π. Η δουλοπαροικία εξαπλώθηκε κατά το Μεσαίωνα. Η ασφάλεια που παρείχε το κράτος στους πολίτες στην εποχή της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας και του Βυζαντίου, έπαψε να υπάρχει μετά την κατάρρευση της ισχύος της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, ειδικά μετά από τις συχνές επιδρομές των βαρβάρων εναντίον της. Οι μικροκαλλιεργητές, δηλ. οι χωρικοί που ήταν τότε η μόνη τάξη που ασχολούνταν με την παραγωγική εργασία της γεωργίας, ήθελαν κάποια προστασία απέναντι σε κάθε επιδρομέα και κατακτητή. Έτσι σιγά - σιγά παραχώρησαν τη γη τους και τα δικαιώματά τους σ` ένα ισχυρό πρόσωπο, που είχε τη δυνατότητα να τους παρέχει την προστασία που ζητούσαν, μαζί με τους οπλισμένους στρατιώτες του. Η ενέργεια αυτή των χωρικών τους έφερε σε κατάσταση εξάρτησης από τον ηγεμόνα, στον οποίο ήταν υποχρεωμένοι να δίνουν ένα μέρος από τη σοδειά τους, να κάνουν αγγαρείες προς αυτόν κ.λ.π., ακόμα και για να παντρευτούν έπρεπε να πάρουν την άδεια του αφέντη τους. Οι δουλοπάροικοι ήταν δεμένοι με τη γη που δούλευαν και δεν μπορούσαν να φύγουν, ούτε όμως και ο φεουδάρχης είχε το δικαίωμα να τους διώξει. Η τύχη τους όμως εξαρτιόταν αποκλειστικά από τη θέληση του αφέντη τους. Η διαφορά μεταξύ δούλων και δουλοπάροικων έγκειται στο ότι οι δούλοι δεν είχαν κανένα δικαίωμα και ήταν κτήμα του αφέντη τους φεουδάρχη, ενώ οι δουλοπάροικοι μπορούσαν να συνάψουν νόμιμο γάμο και να έχουν δική τους περιουσία, χωρίς να έχουν δικαίωμα να τη μεταβιβάσουν όμως όπου ήθελαν. Η δουλοπαροικία εξαφανίστηκε κατά το τέλος του Μεσαίωνα στη Δ Ευρώπη, ενώ στην Κεντρική και στην Α Ευρώπη πολύ αργότερα.

Στο μικρόκοσμο του Δ.Β.Α δυστυχώς συνεχίζεται....

ΤΕΛΕΥΤΑ ΤΡΥΠΑ είπε...

Η μία την Τρίτη πρότεινε τιμή, για το γάλα που χρωστάνε στους εργαζόμενους από το 2007, μικρότερη από αυτή που ζήτησαν τα σωματεία,ανταποκρινόμενη πλήρως στον ρόλο της ως εκπρόσωπος της διοίκησης.
Η άλλη την Πέμπτη απειλούσε με επέμβαση της αστυνομίας την ώρα που την κατηγορούσαν για οικονομικές και διοικητικές ατασθαλείες αλλά και εκβιασμούς εργαζομένων.
Είναι αυτές που είχαν το ΘΡΑΣΟΣ να υπογράψουν πρώτες-πρώτες το γνωστό έγγραφο όνειδος και να υβρίζουν το Ενωτικό Σωματείο και τα μέλη του.
Είναι αυτές που έχουν το ΘΡΑΣΟΣ να απαιτούν να εκπροσωπούν εργαζόμενους.
Ας τους δώσουμε όλοι μαζί την απάντηση που αξίζουν !!

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχει και κινέζικο γάλα με μελαμίνη. Γιατί δεν μας δίνουν κατευθείαν αυτό, για να γλιτώσουν κι από μας; Και στην τιμή είναι πρώτο... ούτε 0,35 € τα 500 γραμμάρια!
Έτσι κάνουν οικονομία Μανώλη και Φρόσω!!!

Maria ton Medikon είπε...

Η ακατανόμαστη λέει ότι της κάνουμε πόλεμο,λάθος έχουμε επανάσταση και στις επαναστάσεις δεν χωρούν Νενέκοι.
Τι σημαίνει Νενέκος;
Κατά την τρίτη φάση της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, με την επέλαση του Ιμπραήμ να σπέρνει τον πανικό στους επαναστατημένους Ελληνες, βρέθηκαν κάποιοι οπλαρχηγοί που προχώρησαν στα λεγόμενα προσκυνήματα, δηλαδή σε δηλώσεις υποταγής που σκοπό είχαν να περιορίσουν τις καταστροφές και τις λεηλασίες του Αιγυπτιακού Στρατού. Οπλαρχηγοί όπως ο Δημήτρης Νενέκος προσκύνησαν τον Ιμπραήμ και προκάλεσαν την οργή του Κολοκοτρώνη που απείλησε με «φωτιά και τσεκούρι» τους προσκυνημένους προσπαθώντας με αυτό τον τρόπο να ανακόψει το κύμα υποταγής στον Ιμπραήμ που απειλούσε σε μεγάλο βαθμό την έκβαση της Επανάστασης.
Κανένα έλεος στους προσκυνημένους....Φωτιά και τσεκούρι!

Ανώνυμος είπε...

Το διάβασα σε κριτική ταινίας....κάτι μου θυμίζει...."Ο Τζο είναι ο μεγαλύτερος και ο Άβερελ ο μικρότερος από τα τέσσερα αδέρφια της οικογένειας Ντάλτον, της χειρότερης συμμορίας παρανόμων που γνώρισε ποτέ η Άγρια Δύση. Οι εγκληματικές τους αποτυχίες έχουν στρέψει ακόμα και την ίδια τους τη μητέρα εναντίον τους! Όταν η μαμά Ντάλτον τους πετάει κυριολεκτικά έξω από το σπίτι, μόνο τότε αποφασίζουν ότι ήρθε η ώρα να την κάνουν να νιώσει περήφανη για τα καμάρια της!"

Ανώνυμος είπε...

Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2008

Και πάλι το θέμα για το γάλα στο Δ.Σ. Για να δούμε τι θα σκαρφιστούν πάλι οι "σοφιστές" της Διοίκησης; Οι φύλακες είναι τελικά εσωτερικού ή εξωτερικού χώρου; Οι ραπτομηχανές είναι ηλεκτρομηχανές ή καίνε λιγνήτη;

ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΚΑΡΒΟΥΝΟ!!!