Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2008

Η "καθαριότητα" των Ο.Τ.Α. στους Ιδιώτες!

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτοί όπως πάνε θα ξεπουλήσουν τη μάνα τους και τον πατέρα τους! Άρχισαν από τις λιμνοθάλασσες και έφτασαν στους εργαζόμενους!

Ανώνυμος είπε...

Η ΠΟΠ-ΟΤΑ που βλέπει αυτόν το χαμό, μήπως θα ήταν σκόπιμο ν' αφήσει τις εκλογές για αργότερα και να ασχοληθεί σοβαρά με όλα αυτά που συμβαίνουν;

Ανώνυμος είπε...

Είναι σίγουρο, ότι οι κυβερνώντες τη χώρα με την αρωγή των διοικούντων στους Ο.Τ.Α, έχουν λάβει τις αποφάσεις τους σχετικά με τις σχέσεις εργασίας σε κλάδους όπως η καθαριότητα, οι βλάβες κι οι επισκευές, τα μαγειρεία κ.λ.π
Θυμηθείτε, ότι επί των ημερών του νυν δημάρχου Αθηναίων στο Υπουργείο Υγείας, ξεκίνησε η παραχώρηση της προετοιμασίας των γευμάτων νοσοκομείων σε catering, είχε προηγηθεί πολλά χρόνια πριν η παραχώρηση υπηρεσιών καθαριότητας των νοσοκομείων σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, αύριο μπορεί να παραχωρηθούν οι υπηρεσίες επισκευών και βλαβών (ηλεκτρολόγοι-υδραυλικοί κ.λ.π) κι αργότερα ίσως και οι εξειδεικευμένες παιδαγωγικές δραστηριότητες ενταχθούν κι αυτές σε ανάλογο θεσνικό πλαίσιο. Αυτό συνεπάγεται ότι για παράδειγμα το Δ.Β.Α, αντί να έχει υπαλλήλους (με οποιαδήποτε σχέση εργασίας-ακόμη και συμβασιούχους έργου) με αντικείμενο εργασίας τη καθαριότητα ή το μαγείρεμα ή την αποκατάσταση βλαβών ή ακόμη και την εξειδεκεύμενη γνώση στη παιδαγωγική δραστηριότητα (π.χ αντιμετώπιση προβλημάτων δυσλεξίας κ.λ.π), να νοικιάζει εργαζομένους από εταιρείες καθαρισμού ή να αναθέτει τη προετοιμασία του φαγητού σε catering κ.λ.π.
Τότε συνάδελφοι πρώτα απ'όλους θα χάσουν έστω κι αυτά τα λίγα ευρώ οι συμβασιούχοι' κι εκεί δεν θα γίνουν διακρίσεις, είτε είναι "καλά παιδιά", είτε είναι "τεμπέληδες", είτε είναι "γενίτσαροι-προσκυνημένοι", είτε είναι "αντιδραστικοί και μιάσματα".Τότε συνάδελφοι η ανεργία ή η ημιαπασχόληση θα είναι μονόδρομος ανηφορικός χωρίς τέλος.
Ξυπνήστε! Κανένας προιστάμενος και καμμια υπηρεσία δεν θα σας ευχαριστήσει για τα χρόνια που προσφέρατε στην υπηρεσία για τα λίγα ψίχουλα που δενν φτάνουν ούτε για το νοίκι και τα δάνεια.
Ξυπνήστε! Αναλογιστείτε ποιοί τόσα χρόνια -με τεράστιο προσωπικό κόστος- ήταν κι είναι πάντα δίπλα σας, στις αγωνίες σας, τα αιτήματά σας, τις διεκδικήσεις σας, ποιοί τόσα χρόνια στέκονται στο πλευρό σας , φροντίζοντας να σας ενημερώνουν για το οτιδήποτε παραβιάζει τα εργασσιακά σας δικαιώματα και εγκυμονεί τη διατάραξη ακόμη κι αυτής της "άθλιας" σχέσης εργασίας των συμβάσεων.
Συνάδελφοι, συμβασιούχοι και μη, το ΕΝΩΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ Δ.Β.Α, ήταν, είναι και θα είναι ΠΑΝΤΑ ένα με τον κάθε εργαζόμενο του Δ.Β.Α. Αγώνας σημαίνει συμμετοχή, συμμετοχή σημαίνει δράση και δράση σημαίνει αντίδραση σε ότι προσβάλει το δικαιωμά μας στην εργασία με ουσιαστικές αμοιβές και κατωχυρωμένες θέσεις εργασίας.
Συνάδελφοι, η ένταξη και δραστηριότητά σας μέσα από τις γραμμές του ΕΝΩΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ είναι μονόδρομος.
Όταν κάποιοι άλλοι ασχολούνται με τις μετακινήσεις "γαλάζιων συνδικαλιστών" και τη "διοίκηση" συντεχνιακών φορέων, εμείς θα ασχολούμαστε με την ουσιαστική κατωχύρωση των εργασιακών μας διακιωμάτων.Οι αγώνες δεν κερδίζονται με σφραγίδες και καρέκλες.....θέλουν θυσίες και δράση!Ξυπνήστε!