Τετάρτη 18 Μαρτίου 2009

Παπιά σε δράση...

...Κι εμείς λέμε να κάτσουμε σπίτι, για να μην κινδυνέψουμε!

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η "χάρη" του ΠΑ.ΣΥ.ΒΝ. είδαμε πως έφτασε και μέχρι το ΤΡΩΚΤΙΚΟ!
Καλά, μιλάμε για την απόλυτη αμορφωσιά! Θερμά συγχαρητήρια στη Λίτσα και λοιπούς, αλλά με τόσα ταξιδάκια που να προλάβουν να μάθουν ορθογραφία; Πάντως και στα κυπριακά, το κατεβάσετε γράφεται έτσι και όχι "καταιβάσεται"...
Μας το βγάλατε το μάτι!

Ανώνυμος είπε...

Να δίνουν τα κείμενά τους στην Πρόεδρο για να τα διορθώνει πριν τα ανεβάσουν στο Internet, μπας και γλιτώσουν λίγη ξεφτίλα! Μιλάμε για βασικές γνώσεις Δημοτικού, όχι για πανεπιστημιακή μόρφωση! Ας κάνουν σε τελική ανάλυση κι ένα σεμινάριο για τα βασικά της ελληνικής γλώσσας. Θα τους ήταν πραγματικά πολύ χρήσιμο!

Ανώνυμος είπε...

Αυτό που μου άρεσε περισσότερο είναι "οι πολλαπλασιαστές" της γνώσης...
Αν αυτές τις γνώσεις θέλετε να πολλαπλασιάσετε και να μεταγγίσετε, ευχαριστούμε δε θα πάρουμε! Κρατείστε τες για τους εαυτούς και τους ομοίους σας! Φροντίστε τουλάχιστον εκεί που θα πάτε με τα λεφτά του Βρεφοκομείου να μην μας ξεφτιλίσετε, ούτε σαν υπηρεσία, αλλά ούτε σαν χώρα!
Μην "κατεβάζετε" (ορθή γραφή) το επίπεδό μας!

Ανώνυμος είπε...

Το διόρθωσαν είδαμε τα κορίτσια...
Μπράβο - μπράβο, γιατί μας είχε βγει το μάτι!

Ανώνυμος είπε...

Αν πραγματικά ενδιαφερόντουσαν πρώτα απ' όλα για τη δική τους ουσιαστική πνευματική, ψυχοκοινωνική και συναισθηματική καλλιέργεια, τότε ίσως μας έπειθαν ότι στόχος τους είναι η βελτίωση των δομών προσχολικής αγωγής, η επιμόρφωση του Προσωπικού, η μέριμνα για το παιδί και την οικογένεια. Όλες αυτές οι 'φανφάρες' και η επιδειξιομανία δεν είναι απόδειξη μορφωτικού επιπέδου ούτε κάποιας εκπαιδευτικής πολιτικής (ίσως μόνο σκέτο ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ). Είναι απαύγασμα του κόμπλεξ τους να ανέλθουν, να είναι 'πρώτοι', να σταθούν δίπλα σε κάποιον Πολιτικό, να φωτογραφηθούν μαζί του, να βγουν στο ραδιόφωνο, στην τηλεόραση και μελλοντικά, ποιος ξέρει, που αλλού.
Αν πραγματικά ενδιαφερόντουσαν για το παιδί και τη σύγχρονη - ελληνική και μη- οικογένεια, τότε θα φρόντιζαν οι ίδιοι, από την τσέπη τους (όπως κάνουμε πολλοί από εμάς τόσα χρόνια), να επιμορφωθούν και δε θα διοργάνωναν φιέστες - σεμινάρια ως άλλοι Πολιτικοί Άρχοντες. Θα τοποθετούσαν επίσης τους κατάλληλους ανθρώπους στις κατάλληλες θέσεις, δε θα συγκέντρωναν γύρω τους πειθήνιους αυλοκόλακες, θα χρησιμοποιούσαν το διάλογο και όχι τις απειλές - προσκλήσεις σε ημερίδες και κοπές πίτας. Θα εξόπλιζαν όλους τους Παιδικούς Σταθμούς με παιχνίδια, θα αντικαταστούσαν τα ακατάλληλα κτίρια με νέα, θα φρόντιζαν για τους συμβασιούχους, θα έβρισκαν το χρόνο να πλησιάσουν τους υπαλλήλους, να αφουγραστούν τις ανάγκες τους και να μην τους υπενθυμίζουν μόνο τις υποχρεώσεις τους.
Όλοι αυτοί (ξέρουν πολύ καλά ποιοι είναι)ουδεμία σχέση έχουν με παιδαγωγικούς στόχους και σύγχρονες αντιλήψεις και θα' πρεπε τουλάχιστον να το σκέφτονται πριν μιλήσουν για παιδαγωγικές αρχές και αξίες. Οι ίδιοι δεν έχουν ούτε αρχές ούτε αξίες. Τις έχουν θυσιάσει στο βωμό της εξουσίας. Απλά 'κλέβουν' συστηματικά από τη δική μας αξιοπρέπεια για να έχουν κάτι....

Ανώνυμος είπε...

Αυτούς όμως τους ανθρώπους προάγει η Διοίκηση του Δ.Β.Α., αυτούς εξελίσσει και αυτοί είναι που κάνουν κουμάντο! Οι άξιοι και ικανοί υπάλληλοι του Βρεφοκομείου βρίσκονται στο περιθώριο και βάλλονται διαρκώς, τόσο από τους προηγούμενους όσο και από τη Διοίκηση!