Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2009

Το Ενωτικό Σωματείο Εργαζομένων Δ.Β.Α. παρουσιάζει...Vol. 7

Κατηγορία: Δημοτική Περιπέτεια Υπόθεση: 2009, Ανατολική Αθήνα. Δέκα μήνες πριν την ανατροπή της, η Διοίκηση του Δημοτικού Βρεφοκομείου επιβεβαιώνει την εξουσία της μέσα από ένα αδίστακτο σύστημα ελέγχου και παρακολούθησης. Ο «υπηρέτης» του καθεστώτος Αρχηγός Γκερντ Βάλσερ ελπίζει να δώσει μια ώθηση στην καριέρα του όταν του δίνεται η αποστολή να συγκεντρώσει στοιχεία εναντίον των Χειριστών Η/Υ και των φίλων τους. Εξάλλου, η «αποστολή» υποστηρίζεται από ανώτατους πολιτικούς κύκλους... Όταν όμως αντιμετωπίζει κανείς τους ανθρώπους σαν στόχους υπό παρακολούθηση, υφίσταται και ο ίδιος συνέπειες. Η διείσδυσή του στην ιδιωτικότητα των άλλων τον κάνει να συνειδητοποιήσει το άδειο της δικής του ζωής ενώ του δείχνει ένα διαφορετικό τρόπο ζωής στον οποίο είναι πολύ δύσκολο να αντισταθεί.

21 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αν παρακολουθήσουν τις ζωές των "κολλητών" τους να δείτε λαβράκια που θα βγουν στην επιφάνεια...

Ανώνυμος είπε...

Προς αυτούς που επιλέχθηκαν να ορίζουν τις τύχες των εργαζομένων του Βρεφοκομείου:
Αγαπητοί Κύριοι και Κυρίες,
Είναι απόλυτα κατανοητή η προσπάθεια όλων σας να επιβάλλετε μέτρα λιτότητας σε αυτή την παγκόσμια κρίσιμη οικονομική κατάσταση, αλλά δεν είναι καθόλου κατανοητό από κανέναν, πως αυτή η λιτότητα θα εφαρμοστεί μόνο σε κάποιους εργαζόμενους και όχι αναλογικά σε όλους! Αν οι ώρες των υπερωριών μειωθούν σε 17 για τους απλούς υπαλλήλους, τότε θα πρέπει οι Προϊστάμενοι (που είναι 130 τουλάχιστον) να πάρουν 22 και οι Διευθυντές (που είναι 14) από 30 ώρες. Ομοίως, θα πρέπει να κοπούν όλα αυτά τα "εξαιρέσιμα" που μονίμως λαμβάνουν οι "γνωστοί και μη εξαιρετέοι" και πάνω από όλα, θα πρέπει να κοπούν όλα αυτά τα ταξιδάκια, τα εγκαίνια και οι γιορτές που τίποτα δεν προσφέρουν στον εργαζόμενο, παρά μόνο συμβάλλουν στην προσωπική προβολή κάποιων από εσάς και σε προσωπικά οφέλη κάποιων εκλεκτών. Θα μπορούσατε ακόμα να κάνετε περικοπή κάποιων δαπανών, όπως την αλόγιστη χρήση χαρτιού (δεν υπάρχει λόγος να παραλαμβάνουμε δύο και τρεις φορές το ίδιο έγγραφο), την αλόγιστη χρήση των τηλεφώνων (όποιος θέλει να πάρει τους συμβασιούχους στο κινητό τους για να τους "καλέσει" στην κοπή της πίτας, ας το κάνει από το κινητό του και όχι από τα τηλέφωνα του Βρεφοκομείου) και τόσα άλλα, που σίγουρα τα ξέρετε και δεν υπάρχει λόγος να τα καταγράψω!
Αν λειτουργήσετε με άξονα το συμφέρον του εργαζόμενου και όχι το δικό σας, τότε όλοι μπορούν να πάρουν τις υπερωρίες που θα ενισχύσουν το πενιχρό εισόδημά τους και επί προσθέτως θα έχετε τη δυνατότητα να αυξήσετε και την αμοιβή των Συμβασιούχων.

Αν πάλι προτιμήσετε να ακολουθήσετε τακτικές ανάρμοστες προς το δημοκρατικό μας πολίτευμα, πολύ φοβάμαι ότι ο λαός θα ξεσηκωθεί και ξέρετε... είναι πολύ εύκολο μια απεργία ή επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας να σας εμπλέξουν σε περιπέτειες!

Αν δεν το έχετε καταλάβει ήδη, ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι και το μήνυμα το έχετε πάρει πρόσφατα κ.κ. Δήμαρχοι, Πρόεδροι, Γραμματείς και Διευθυντές...

Δέσποινα Χρ. Γούργαρη είπε...

Μου άρεσε ιδιαίτερα το προηγούμενο σχόλιο, κυρίως γιατί λέει αλήθειες! Τις αλήθειες αυτές που κάποιοι δεν αντέχουν ούτε να σκεφτούν ή δε θέλουν να το κάνουν! Συμφωνώ απόλυτα με τον ή τη Συνάδελφο και καλώ και την Εκπρόσωπο Εργαζομένων να πάρει θέση για όλα αυτά στο σημερινό Διοικητικό Συμβούλιο! Κουραστήκαμε πια από την ανυπαρξία θεσμών, την έλλειψη ηθικής και τη μη ανάδειξη της αλήθειας!

Γελάτε γιατί χανόμαστε! είπε...

Με την πρώτη ευκαιρία
θα σου πάρω λαμπατέρ...
Για να μην κλαις που ΄χουν οι φίλες σου
κι εσύ δεν έχεις...

Τι να πω, ρε παιδιά; Είναι άξιο απορίας πως επιβιώνετε εκεί μέσα; Καλά, δεν υπάρχει κανείς να βάλει μια τάξη σε αυτό το χάλι; Βέβαια αν ο κατ' εξοχήν αρμόδιος κόβει τα δέντρα της Αθήνας, τι τάξη περιμένετε;

Άντε και στις επόμενες εκλογές με υγεία!

Ανώνυμος είπε...

Από την τσέπη μας πληρώνουμε τις φιέστες τους. Μοναδικός τους στόχος είναι η αυτοπροβολή. Υποθέτουμε ότι θ'ακολουθήσει και φιέστα- σεμινάριο για να μας πουν τι είδαν στη Γερμανία. Στάχτη στα μάτια λέγεται αυτό και αποσκοπεί στο να χειροκροτήσουμε όλοι μαζί τα 'φωτεινά' μυαλά που μας εκπροσώπησαν και μας μεταδίδουν τις γνώσεις τους. Τυχαία καλέ πάνε συγκεκριμένα πρόσωπα στα ταξιδάκια; Γιατί όμως συνέχεια στη Γερμανία; Τι πρωτοποριακό έχει στο χώρο της εκπαίδευσης; Μήπως θαυμάζουν το ένδοξο παρελθόν της; Μερικές Γκεμπελικές τεχνικές λείπουν από τη Διοίκηση, η αλήθεια να λέγεται!

Ανώνυμος είπε...

Με τον ΑΜΙΑΝΤΟ στον Π.Σ. Σπύρου Πάτση στο Βοτανικό, τι γίνεται; Θα ελεγχθούν ποτέ όλα τα κτίρια του Βρεφοκομείου; Πού είναι το Δ.Σ.; Να είστε σίγουροι πως αν προκύψει πρόβλημα σε κάποιο παιδί ή σε κάποιον εργαζόμενο, όλοι θα στραφούν εναντίον σας... και όχι άδικα! Γιατί παίρνετε τόσο ελαφρά ένα τόσο σοβαρό θέμα;

Ανώνυμος είπε...

Κανονικά δε θα έπρεπε να πατήσει κανένας στην κοπή της πίτας σήμερα, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για όλα αυτά που συμβαίνουν! Ας πάνε οι 167 που στήριξαν την "προεδρική επιλογή" για εκπρόσωπο εργαζομένων... και πολλοί τους είναι! Να σας θυμίσω τα εξής:
- Οι δικαιούχοι γάλακτος του Βρεφοκομείου θα πάρουν 0,79€/κουτί, ενώ οι αντίστοιχοι του Δήμου 1,20€/κουτί, κάτι που ήξερε η Πρόεδρος γιατί το είχε ψηφίσει στο Δημοτικό Συμβούλιο.
- Ειδικότητες έχουν εξαιρεθεί κατόπιν μεσολάβησης της ίδιας της Προέδρου, ενώ δικαιούχοι έχουν "χρισθεί" άλλοι που δεν θα έπρεπε!
- Οι Πτυχιούχοι του Βρεφοκομείου παροπλίζονται και τις θέσεις τους καταλαμβάνουν αμμόρφωτοι μεταταχθέντες φίλοι της Προέδρου.
- Οι υπάλληλοι που δεν είναι αρεστοί στη Διοίκηση του Βρεφοκομείου μετακινούνται και τις θέσεις τους καταλαμβάνουν "τσιράκια".
- Εκθέσεις Αξιολόγησης συντάσσονται αδιαφανώς και προωθούνται μόνο όσοι δεν έχουν άποψη ή έχουν την άποψη της Προέδρου και του σιναφιού της.
- Οι υπερωρίες κόβονται και ράβονται στα μέτρα της κρίσης του εκάστοτε Διευθυντή και των σκοπών που εξυπηρετεί.
- Την Επετηρίδα τη θυμάστε; Λίτσα, Φρόσω & ΣΙΑ;

Αν μετά από όλα αυτά (και από πολύ περισσότερα) νομίζετε ότι πρέπει να χαραμίσετε έστω και μία ώρα γι' αυτούς... πηγαίνετε, αλλιώς δείξτε τους την αποστροφή σας με κάθε τρόπο!

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά, μη φύγει κανείς!
Έσκασε μύτη καταπληκτικό έγγραφο της Φρόσως στο Βρεφοκομείο...
Τι να λέει άραγε; Μήπως είναι ο "απολογισμός" των πεπραγμένων της;

Ανώνυμος είπε...

Κοιτάξτε να δείτε... Είναι ολοφάνερη η "ενόχληση" της Διοίκησης από την αποτυχία στις εκλογές για Εκπρόσωπο Εργαζομένων! Τα αποτελέσματα ήταν συντριπτικά κατά της "γραμμής" που επιχειρήθηκε τα περάσει ο 4ος! Δεν είναι μόνο οι ψήφοι που πήρε ο νικητής της εκλογικής αναμέτρησης, αλλά και αυτοί που πήρε η υποψήφια του Ενωτικού Σωματείου, που αν τους ανάγουμε στο σύνολο των εργαζομένων έχουμε μία καθολική κατακραυγή των μεθόδων και των μεθοδεύσεων!
Το νου σας όμως εκλεγμένοι και μη:
"Σίγουρα θα επιχειρηθεί (από τα γνωστά κέντρα) σπίλωση, καπέλωμα και προβοκάτσιες"!!!

Ανώνυμος είπε...

Ο απολογισμός της Φρόσως:

ΓΑΛΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ: 0,79€ το κουτί
ΤΑΞΙΔΑΚΙ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ: τσάμπα
ΘΕΣΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑΣ: πατώντας επί "πτωμάτων"
ΑΜΙΑΝΤΟΣ ΣΤΟΥΣ Π.Σ.: καμία θέση
ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ: καμία θέση
ΚΡΙΣΕΙΣ: τα είπαμε παραπάνω

...τα καλύτερα, ΕΡΧΟΝΤΑΙ!

Ανώνυμος είπε...

QUIZ:

Ποιος "Αξιολογητής" δεν έχει τα μούτρα να μιλήσει ούτε στο τηλέφωνο με τους Χειριστές Η/Υ και αλλάζει τη φωνή του; Ποιος; Ποιος;

Όποιος το βρει, κερδίζει Σεμινάριο Χρήσης Ηλεκτρονικού Υπολογιστή, για να καταφέρει να πιάσει το Άριστα στην κλίμακα του Βρεφοκομείου!

Ανώνυμος είπε...

Το Βρεφοκομείο δυστυχώς έχει γεμίσει ΚΟΤΕΣ! Μήπως δεν υπάρχει και ένας χειριστής (αγαπητός στη Διοίκηση) που ευνοείται από όλη αυτή την κατάσταση που έχουν στήσει; Μήπως έχει και θεσούλα αυτός ο χειριστής; Μήπως δεν προηγείται στην επετηρίδα; Γενικά, λέω, μήπως δυο-τρεις κάνουν ότι θέλουν;

Υφιστάμενος είπε...

Καλά ούτε ένας εκεί μέσα δεν τολμάει να απολογηθεί για κάτι; Όλοι στη μούγκα;

Ανώνυμος είπε...

Φρόσω ΝΤΡΟΠΗ!!!

Λίγο αργά δε σκέφτηκες κάποια πράγματα;

Και ήμαρτον!!! Όχι τόσο γλείψιμο...

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά, την ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ γρήγορα! Για να ενημερωθεί και ο κόσμος που δεν έχει πρόσβαση στο internet!

Ανώνυμος είπε...

Θα μας πείτε επιτέλους τι γράφει αυτό το έγγραφο της Φρόσως;

Ανώνυμος είπε...

Ποια εφημερίδα καλέ; Η καλύτερη εφημερίδα είναι εκείνη που κυκλοφορεί από το Βρεφοκομείο! Γεμάτη ενημέρωση (4 σελίδες με 10 φωτογραφίες πολιτικών προσώπων΄) αντικειμενικότητα (αναφέρονται μόνο 'θρίαμβοι' και ποτέ προβλήματα). Πόσα χρήματα σπαταλούν για να βγει; Ας τα δώσουν στους συμβασιούχους.

Ανώνυμος είπε...

Γιατί έχουν πυκνώσει τα παράπονα γονιών για την ποιότητα των παιδικών σταθμών του Βρεφοκομείου; Τι τρέχει με το φαγητό;

Ανώνυμος είπε...

Τι να έχει; Δεν τρώγεται!

Ανώνυμος είπε...

Το φαγητό είναι χάλια δυστυχώς. Να ρωτήσετε τον 4ο για τα υλικά που αγοράζει. Για τις επιλογές του στα πιο φθηνά προϊόντα και όχι στα ποιοτικά όπως είναι το σωστό. Αλλά τι τους νοιάζει; Σάμπως τα δικά τους παιδιά το τρώνε;

Ανώνυμος είπε...

Εάν βρείτε το έγγραφο της Φρόσως να το αναρτήσετε να το δει όλος ο κόσμος. Να δει τα χάλια τους, δεν χρησιμοποιώ ενικό αριθμό γιατί είναι κι άλλοι/ες από πίσω!

Ν Τ Ρ Ο Π Η!!!!!!!!!!