Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2008

Γιατί;

Η συγγραφική ομάδα του "ΣυνδιΣκαλίζω" δε θα μπορούσε να σταθεί μακριά από τα γεγονότα των τελευταίων εικοσιτετραώρων. Συμμετέχουμε στο πένθος της οικογένειας του Αλέξη, κατανοούμε την οργή των ανθρώπων που βλέπουν τις περιουσίες τους να καίγονται, αλλά θα ήταν αδύνατο να μην κατανοήσουμε και την οργή όλων αυτών που συμμετέχουν στα επεισόδια! Σήμερα, περισσότερο παρά ποτέ, ισχύει το "ότι σπέρνεις θερίζεις" και σίγουρα, όλα αυτά που συμβαίνουν, δεν είναι τυχαία! Σε ένα κόσμο που δεν επιτρέπει στους νέους να ονειρεύονται, που τα πάντα κινούνται με γνώμονα τα μικροπολιτικά και άλλα συμφέροντα, η έκρηξη οργής είναι το μόνο αναμενόμενο! Ο Αλέξης ή οι κουκουλοφόροι, είναι τα δικά μας παιδιά... τα δημιουργήματα των πράξεων και των παραλήψεών μας! Ας αφυπνιστούμε όσο είναι ακόμα καιρός, όσο υπάρχει ακόμα κάτι για να περισώσουμε... Το οφείλουμε στους εαυτούς μας, αλλά πρωτίστως στις γενιές που ακολουθούν!

3 σχόλια:

Κασσάνδρα... είπε...

Κάποτε θα' ρθουν να σου πουν
πως σε πιστεύουν, σ' αγαπούν
και πώς σε θένε...

Έχε το νου σου στο παιδί,
κλείσε την πόρτα με κλειδί
ψέματα λένε...

Κάποτε θα 'ρθουν γνωστικοί,
λογάδες και γραμματικοί
για να σε πείσουν...

Έχε το νου σου στο παιδί
κλείσε την πόρτα με κλειδί,
θα σε πουλήσουν

Και όταν θα 'ρθουν οι καιροί
που θα 'χει σβήσει το κερί
στην καταιγίδα...

Υπερασπίσου το παιδί
γιατί αν γλιτώσει το παιδί
υπάρχει ελπίδα

Στίχοι: Λευτέρης Παπαδόπουλος
Μουσική: Μίκης Θεοδωράκης
Πρώτη εκτέλεση: Παύλος Σιδηρόπουλος

Ανώνυμος είπε...

Γιατί;
Οι λόγοι είναι αμέτρητοι...
Γιατί οι κυβερνώντες και οι διοικούντες τον τόπο αρέσκονται στη γενιά των 700, που τείνει να γίνει γενιά των 500, για να εξυπηρετήσουν τα κομματικά τους συμφέροντα και όχι μόνο! Γιατί τα 15χρονα τα μεγαλώσαμε σε ένα κόσμο απατηλό, χρυσώνοντάς τους το χάπι, κι όταν καταλαβαίνουν πως ο κόσμος δεν είναι αγγελικά πλασμένος... έχουν ήδη φύγει από το χέρι του αστυνομικού ή του εμπόρου ναρκωτικών ή έχουν φορέσει την κουκούλα και ρίχνουν μολότοφ έξω από το Πολυτεχνείο! Γιατί παντού βασιλεύει η αναξιοκρατία και ο χαφιεδισμός και η ψυχή του Έλληνα είναι ελεύθερη και δεν τ'αντέχει για πολύ!

Καλό ταξίδι Αλέξη...

Ανώνυμος είπε...

Εμείς, οι σημερινοί 40ρηδες, φέρουμε το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης για όλα αυτά που συμβαίνουν σήμερα! Εμείς, που βολευτήκαμε σε μία θεσούλα, και τώρα δεν υπάρχει χώρος για τις νέες γενιές, όπως δεν υπάρχει αξιοκρατία, δικαιοσύνη, ελπίδα! Φταίμε γιατί αδιαμαρτύρητα δεχόμαστε να πληρώνουμε φροντιστήρια σ'ένα κράτος που υποτίθεται ότι παρέχει "δωρεάν παιδεία", γιατί αδιαμαρτύρητα πηγαίνουμε σε ιδιώτες γιατρούς ενώ πληρώνουμε ένα σωρό λεφτά στα ασφαλιστικά μας ταμεία, γιατί στην τελική... ενώ ξέρουμε πόσο δίκιο έχουν αυτά τα παιδιά, κλείνουμε μάτια και αυτιά και αντί να σταθούμε στο πλευρό τους και να κατέβουμε μαζί τους στις πορείες, προσπαθούμε να τα νουθετήσουμε και να τα φέρουμε στα μέτρα μας! Σίγουρα δεν είναι ο Μάης του '68, αλλά για την Ελλάδα ο Δεκέμβρης του '08 ίσως αποτελέσει ορόσημο και γίνει αιτία για ουσιαστικές ανατροπές!
Ελπίζουμε...