Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2008

"Παρόν" Τέλος... Επιστροφή στο "Μέλλον"!

«Φίλε» Βίκτωρ ή Παναγή ή Παρωδία ή όπως κι αν λέγεσαι…

Ο μοναδικός λόγος που δεν έγραψες ούτε το ίδρυμα αλλά ούτε και το Blog στη στήλη σου, είναι γιατί με αυτό τον τρόπο θα ωθούσες περισσότερους απονήρευτους συναδέλφους να μας αναζητήσουν στο Internet και να μάθουν για τα χάλια του Βρεφοκομείου και για όλα αυτά που παίζονται πίσω από την πλάτη τους.

Συνεχίζεις να παραμιλάς μάταια, επαναλαμβάνοντας ένα ποίημα που σου έδωσε κάποια «κολλητή» σου, προσπαθώντας με αυτό τον τρόπο να δημιουργήσεις εντυπώσεις σε ανθρώπους που δε γνωρίζουν. Δυστυχώς, όμως, για σένα και κυρίως για κάποιους από εδώ μέσα, ο κόσμος του Βρεφοκομείου και ξέρει και καταλαβαίνει το ρόλο του καθενός.

Το Blog ούτε ανώνυμο είναι ούτε κρυφό. Είναι ο διαδικτυακός τόπος του Ενωτικού Σωματείου Εργαζομένων Δ.Β.Α. και τα ανώνυμα σχόλια – που τόσο σας ενοχλούν – είναι ανώνυμα ακριβώς επειδή κάποιοι δημοκράτες σαν εσένα και την «κολλητή» σου έχουν σπείρει τον τρόμο και τον πανικό στο Βρεφοκομείο!

Αυτό που εσύ αφελώς αναφέρεις σαν «τσίμπημα», για εμάς είναι η έξωθεν καλή μαρτυρία ότι δεν κρυβόμαστε από κανένα, πολύ δε περισσότερο, από στήλες σαν τη δική σου. Βλέπεις το Βρεφοκομείο έχει προβλήματα που κάποιοι δεν επιθυμούν να αναδειχθούν.

Δυστυχώς για τους εργαζόμενους δεν ισχύει αυτό που ευτυχώς ισχύει για σένα. Εδώ ο «Εκδότης» δρα, αλλά την ευθύνη επιβάλλεται να την έχει ο υπάλληλος εισηγητής. Αυτή άλλωστε είναι και η καθημερινότητα κάποιων εδώ μέσα, η συνεχής και ατέρμονη αναζήτηση Εισηγητών που θα δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

Τελειώνοντας, θα θέλαμε να σου ανακοινώσουμε ότι πολύ δύσκολα θα ασχοληθούμε ξανά με τη στήλη σου. Θα πράξουμε ακριβώς ότι έχουν κάνει όλοι στους οποίους έχεις αναφερθεί στο παρελθόν… θα τη γράψουμε εκεί που δεν πιάνει μελάνι…

14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πέστε τα ν'αγιάσει το στόμα σας γιατί ο εν λόγω "κύριος" ειδικεύεται στη λασπολογία και τα σχετικά με αυτήν.
Σαφέστατα και τα όσα γράφει κάθε Κυριακή είναι καθοδηγούμενα, γι' αυτό και παρατηρείται ανακολουθία στα γραφόμενά του!
Αυτό που με θλίβει βαθύτατα είναι πως ο αείμνηστος Τρίτσης δεν τον είχε πάρει χαμπάρι και τώρα θα τρίζουν τα κόκαλά του, όπως θα τρίζουν και με τα καμώματα της Βαλσαμάκη.
Και οι δύο αποτελούν ντροπή για τη δημοκρατία!

Ανώνυμος είπε...

Δεν αξίζει να ασχολούμαστε με τον εν λόγο κύριο. Αν δει κάποιος το τι έχει γράψει για τη Βαλσαμάκη όλα αυτά τα χρόνια καταλαβαίνει οτι πορεύονται "αγκαζέ". Τι να κάνουμε ο καθένας όπου μπορεί αναζητεί στηρίγματα. Η Βαλσαμάκη μέχρι εκεί μπορεί. Άντε και λίγο extra3.

Ανώνυμος είπε...

Ας μας εξηγήσει επιτέλους κάποιος σε τι Θεό πιστεύουν αυτοί οι άνθρωποι; Δυσκολευόμαστε να το καταλάβουμε γιατί τα "πιστεύω" και οι θέσεις τους αλλάζουν με τα φεγγάρια!

Ανώνυμος είπε...

Για να μην ξεχνιόμαστε:
- Τι γίνεται με την Προκήρυξη;
- Με τις "δίκαιες" κρίσεις τι θα γίνει; Ως πότε θα ασκούν διοίκηση οι τελευταίοι τη τάξη;
- Τον αμίαντο θα τον ξηλώσουν ποτέ από τους παιδικούς σταθμούς;
- Θα μεταστεγαστεί η Κεντρική Υπηρεσία στον "ομαδικό τάφο του Ινδού";
- Ποιος χτίζει στο Πόρτο Ράφτη και χρησιμοποιεί την Υπηρεσία δια την αποπεράτωση του έργου;
- Ποιοι βόλεψαν τα παιδάκια τους και γι' αυτό το παίζουν βασιλικότεροι του βασιλέως;
- Ποιοι "εκλεκτοί" παίρνουν τα εικονικά εξαιρέσιμα που θεωρητικά είναι για όλους τους υπαλλήλους;
- Ποιοι δεν χτυπούν ποτέ κάρτα;
- Ποιος ήταν ο λόγος του ταξιδιού στο Αμβούργο;

* ΠΡΟΣΟΧΗ: Μην τους αφήνετε να σας αποπροσανατολίζουν!!!

Ανώνυμος είπε...

Λοιπόν... Ύστερα από έρευνα ημερών, ανακαλύψαμε τα εξής:
* Η Προκήρυξη καλά κρατεί, μιας και έχει ανατεθεί στους καταλληλότερους υπαλλήλους του Βρεφοκομείου!
* Οι κρίσεις και βέβαια ήταν δίκαιες (πως θα μπορούσε άλλωστε να μην είναι) μιας και οι καταλληλότεροι υπάλληλοι πήραν τις θέσεις που τους άξιζαν! Όσο για την Επετηρίδα... να μην ακούω τέτοια πράγματα γιατί θα σας βάλω πιπέρι στο στόμα!
* Ο αμίαντος θα ξηλωθεί... σύντομα, μόλις καταφέρουμε να δώσουμε το έργο στην εταιρεία που προτιμάμε!
* Ουδείς από τους διοικούντες σήμερα ενδιαφέρεται για το Φρουραρχείο,γιατί απλά κανείς από αυτούς δε θα είναι στο Βρεφοκομείο τα προσεχή χρόνια!
* Στο Πόρτο Ράφτη χτίζει αυτός που έχει άμεση πρόσβαση σε οικοδομικά υλικά, οδηγούς και εργάτες διαφόρων ειδικοτήτων του Ιδρύματος!
* Τα παιδάκια τους βόλεψαν οι γνωστοί - άγνωστοι και ενίοτε καταλληλότεροι υπάλληλοι για όλα!
* Ποιοι παίρνουν τα εξαιρέσιμα; Μερικοί φουκαράδες που ξυπνάνε από τις 4:00 π.μ. και φυσικά όλοι οι άνθρωποι της Προέδρου!
* Κάρτα δεν χτυπούν: οι εκλεκτοί, οι Διευθυντές ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ, οι διακοσμητές, οι εκλεκτοί των Διευθυντών, το "μπουμπούκι" βεβαίως - βεβαίως και μερικοί ακόμα! Ποιοι χτυπούν κάρτα; Οι ΜΑΛΑΚΕΣ... προσωπικότητες!
* Ο λόγος του ταξιδιού στο Αμβούργο ήταν για να ευχαριστήσει η Πρόεδρος της αξιαγάπητες "7" που τη στήριξαν με το καταπληκτικό τους έγγραφο και κατά λάθος πήραν μαζί τους και τη μία που δεν υπέγραψε... για να ρίξουν και λίγη στάχτη στα μάτια!

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχουν και άλλα καταπληκτικά πράγματα που ανακαλύπτει κανείς ψάχνοντας στο Βρεφοκομείο!

Εμείς, σας παραθέτουμε μερικά από αυτά:
- Η τροποποίηση του Οργανισμού είναι ένα θέμα που αφορά μόνο τους Διευθυντές, γι' αυτό και η Πρόεδρος ζητάει τις προτάσεις τους μέσω "ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ" (1758/257, 19-9-2008).
- Οι ΔΕ38 (Χειριστές/στριες Η/Υ) σύμφωνα με γνωμοδότηση του "ειδικού" κ. Διευθυντή Ανθρωπίνου Δυναμικού, δεν έχουν το δικαίωμα να εισηγούνται ως συντάξαντες ούτε στο Τμήμα Πληροφορικής διότι δε διαθέτουν τα προσόντα που ασφαλώς διαθέτουν οι ΔΕ1. Να σημειώσουμε ότι οι ΔΕ38, έχουν τα προσόντα των ΔΕ1 συν τη γνώση χρήσης Η/Υ!!! Πόσο κάνει 3+1; Στο Βαλσαμάκειο Χριστοφοράκειο Βρεφοκομείο... "2"! ("ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ" (1354/206, 11-7-2008).
- Ο υπάλληλος που κάνει χρήση 2ωρης άδειας χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της Προέδρου και του Δ/ντή Ανθρωπίνου Δυναμικού, καλείται σε απολογία για ανάρμοστη συμπεριφορά κ.λ.π.
- Όταν στην Ελλάδα του 2008 όλοι οι Δημόσιοι Φορείς, Υπουργεία, Δήμοι και Οργανισμοί φτιάχνουν την Ιστοσελίδα τους μέσω έμπειρων εταιρειών και του Προγράμματος "Κοινωνία της Πληροφορίας" με χρηματοδότηση του 80% του κόστους, εμείς ψάχνουμε προσφορές για να αγοράσουμε το λογισμικό που θα δώσουμε σε μία υπάλληλο για να φτιάξει την ιστοσελίδα... και βρίσκουμε μόνο μία!

Αυτά για απόψε...
Αύριο τα νεότερα!!!

Ανώνυμος είπε...

Να απαντήσω θέλω και να συμπληρώσω το προηγούμενο σχόλιο.
Είναι φανερό ότι η Βαλσαμάκη προσπαθεί να περάσει κάποιες τροποποιήσεις στον Οργανισμό οι οποίες θα επιφέρουν πολλές διαμαρτυρίες. Μία από αυτές είναι η ενοποίηση του Τμήματος Πληροφορικής με το Τμήμα Δικτύων κ.λ.π. της Δ/νσης Τεχνικού. Ο σκοπός είναι ολοφάνερος: δε γουστάρει τους ΔΕ38 και το έχει αποδείξει ποικιλοτρόπως, όπως δε γουστάρει και συγκεκριμένους υπαλλήλους ΔΕ38 (συμπτωματικά μέλη του Ενωτικού Σωματείου) και προσπαθεί με κάθε δόλιο τρόπο να αποτρέψει την εξέλιξή τους. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν έκανε Δ/νση Πληροφορικής στο Βρεφοκομείο και που επίσης έκοψε την εξέλιξη των ΔΕ38 από παντού.
*** Μην ανησυχείτε Συνάδελφοι! Ο νομοθέτης έχει προβλέψει για όλα! Έχουν να πέσουν κάτι δίκες (κατά προσώπων και θεσμών) που θα μείνουν στην ιστορία! Τότε να δούμε ποιος "Εισηγητής" θα αναλάβει την ευθύνη!

Κάτι μου λέει ακόμα, πως θα βάλει χέρι και σε ένα άλλο τμήμα που σχετίζεται με την επιμόρφωση... μιας και αυτή την έχει αναλάβει εξολοκλήρου το team της Καλαϊτζή!

Πάντως εγώ δεν ανησυχώ καθόλου γιατί με έχει καλύψει πλήρως ο Οργανισμός, αφού έχει προβλεφθεί η εξέλιξη των Βιολόγων σε όλα τα τμήματα και διευθύνσεις του Βρεφοκομείου. Θα τον χρειαστούμε σίγουρα, μόλις θα κάνει ξαστεριά... μόλις θα Φλεβαρίσει, για τη δημιουργία Βιολογικού Καθαρισμού και Διαχείρισης Αποβλήτων!!!

Ανώνυμος είπε...

Γενίτσαρους και Μπούλες γέμισε το Βρεφροκομείο!!!

Ανώνυμος είπε...

Πραιτωριανός: ο ανήκων ή αναφερόμενος στον πραίτωρα, ο του πραίτωρος, πραιτωρικός, δορυφόρος σωματοφύλαξ το αρσ. ως προσηγ., παλαίμαχος των αυτοκρατορικών χρόνων της Ρώμης συνήθης ο πληθ. ως προσηγ., οι πραιτωριανοί (=στρατιώτες αποτελούντες τα πανίσχυρα τάγματα της φρουράς των Ρωμαίων αυτοκρατόρων, τα οποία κατά τους τελευταίους αυτοκρατορικούς χρόνους ανεκήρυσσον και καθήρουν αυτοκράτορας, αλλ. δορυφόροι ή σωματοφύλακες των αυτοκρατόρων) έκτοτε συνεκδ, στρατιωτικά τάγματα επί των οποίων στηρίζονται αυτοκράτορες ή τύραννοι.

Ανώνυμος είπε...

Αχ! βάλσαμο Άκη το φιλί που μου 'δωκες στο στόμα, σαν την παρθένα ένωνα τα πόδια μου στο στρώμα!
Κι ήρθες σιμά αγάπη μου και μου 'παιξες το ούτι, έπιασες τα καπούλια μου κι είπες γερό κορμί ετούτη!
Την αγκαλιά μου σ'άνοιξα,που ξέρ'ς κόλπα των μάγων,αλλά εσύ αποδείχθηκες ο πρίγκιπας των πάγων!

Ανώνυμος είπε...

" Όποιος νικιέται από τα χρήματα είναι αδύνατο να γίνει ποτέ δίκαιος "
Δημόκριτος

Ανώνυμος είπε...

Βίκτωρ,

Ο μόνος ανιστόρητος είσαι εσύ και οι όμοιοί σου! Ανιστόρητος δεν είναι αυτός που δεν έχει ζήσει τα γεγονότα, αλλά αυτός που δεν έχει διαβάσει για αυτά! Λυπούμαστε που δεν έχουμε όλοι την ηλικία του Κολοκοτρώνη...
Αυτός δε που συμπεριφέρεται όπως εσύ και η Βαλσαμάκη και μερικοί ακόμα, είστε οι γνήσιοι πατριδοκάπηλοι, που εκμεταλλεύεστε την ιδέα της πατρίδας για να επιτύχει ιδιοτελείς σκοπούς και προσωπικά οφέλη!

Ευτυχώς για εμάς τους νεώτερους και δυστυχώς για εσάς, έχουμε μάτια και βλέπουμε, μυαλό και καταλαβαίνουμε και κυρίως διαθέτουμε την απαιτούμενη κρίση για να βγάζουμε τα δικά μας συμπεράσματα!

Κασσάνδρα... είπε...

Αχ, βρε Βίκτωρ...
Έχεις μπερδέψει τη βούρτσα με το πορτοκάλι! Κόπτεσαι ξαφνικά για το αν το έργο μας αρέσει στο Θεό; Μάλλον για τη Βαλσαμάκη κόπτεσαι και αυτή Θεός δεν είναι... όχι για 'μας! Κουκουλοφόροι ή μη, ανώνυμοι ή επώνυμοι, μπορούμε τουλάχιστον να ατενίζουμε το μέλλον χωρίς ντροπή γιατί δεν ξεπουλιώμαστε και κυρίως δεν υποτασσόμεθα στην ανομία και στις συμφωνίες κάτω από το τραπέζι!
Γράφεις που γράφεις στη φυλλάδα σου, φρόντιζε τουλάχιστον να παίρνεις σωστές πληροφορίες... μην μπερδεύεις τα σωματεία, τα πρόσωπα και τις καταστάσεις, γιατί εκτίθεσαι ως "δημοσιογράφος"!
Υ1: Ως προς το "ανιστόρητη" σε παραπέμπω στο προηγούμενο ανώνυμο σχόλιο. Μάθε πρώτα την έννοια των λέξεων και προχώρησε μετά στη χρήση τους! Και ως προς το τι έχω γνωρίσει... λυπάμαι αλλά είσαι πολύ "μικρός" για να το μάθεις!
Υ2: Τα μοναδικά σχόλια που δεν αναρτώνται, είναι τα υβριστικά και τα χυδαία - από όπου και αν προέρχονται. Ούτε εδώ σε βρίσκω καλά πληροφορημένο!
Υ3: Τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ καλύτερα να μην την πιάνεις στο στόμα σου γιατί δεν της αξίζεις!
Υ4: Σε ευχαριστούμε θερμά για τη δωρεάν διαφήμιση!

Ανώνυμος είπε...

Ο "δημοκράτης" Βίκτωρ, ο επώνυμος και ουχί κουκουλοφόρος και ο έχων άμεση πρόσβαση στο μυαλό της κ. Βαλσαμάκη, ας μας πει κάτι για τον αμίαντο, για τις κρίσεις, για την Προκήρυξη, για τους συμβασιούχους και γενικά για όλα τα σοβαρά προβλήματα του Βρεφοκομείου και ας αφήσει τη λάσπη για τους οικοδομικούς εργάτες!