Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

Λεφτά υπάρχουν... Λεφτά υπάρχουν;

Να το θυμηθείτε! Το ερώτημα των επόμενων ημερών θα είναι αυτό. "Λεφτά υπάρχουν;" Κι αν δεν υπάρχουν πού πήγαν; Να είμαστε σε "επαφή"!

16 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κάτι ακούγεται για κόψιμο υπερωριών κ.λ.π. Αληθεύει; Κάποιος δεν πρέπει να ενημερώσει τους εργαζόμενους; Για ταξιδάκια και λευκώματα υπάρχουν λεφτά και για γιορτούλες επίσης; Το τελευταίο 20ήμερο της απερχόμενης προβλέπεται καυτό... μέχρι και μάπες βλέπω να πέφτουν!

* Σας παρακαλώ να δημοσιεύσετε το σχόλιό μου.

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑΤΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΕΠΙΑΣΕ ΠΟΝΟΣ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ; ΤΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ; ΙΝΤΕΡΝΕΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΒΑΛΣΑΜΑΚΗ-ΝΙΚΗΤΑΣ ΤΑ ΕΣΠΑΣΑΝ... ΑΛΗΘΕΥΕΙ; ΚΙ ΑΝ ΝΑΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΛΑ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ ΤΟ ΘΥΜΗΘΗΚΑΝ; ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΥΠΟΠΤΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ; ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ;

ΣΥΝΔΙΣΚΑΛΙΖΩ... είπε...

Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Για όλα υπάρχουν απαντήσεις! Να είστε σίγουροι πως το Ενωτικό Σωματείο δεν κοιμάται κι ενημερώνεται για οτιδήποτε και πολύ σύντομα θα ενημερωθείτε και όλοι εσείς - μέλη ή μη του Σωματείου μας.
Το ερώτημα, όμως, είναι μέχρι πού είμαστε αποφασισμένοι να φτάσουμε;

Ανώνυμος είπε...

Λευκώματα; Είναι αυτό που νομίζω; Τελικά αληθεύει ότι έβγαλε καινούργιο; Γι’ αυτό μας παίρνουν τηλέφωνο στους παιδικούς σταθμούς από το πρωτόκολλο να πάμε να πάρουμε το παλιό λεύκωμα; Θέλουν να ξεφορτωθούν τα παλιά και δεν έχουν τι να τα κάνουν; Και τα καινούργια ποιος θα τα πάρει; Παρακαλώ αυτός/η που έγραψε το σχόλιο (9 Δεκεμβρίου 2010 1:41 π.μ.) να μας ενημερώσει.

Ανώνυμος είπε...

Ναι αυτο ειναι το μεγαλυτερο προβλημα,το οτι καποιοι μονιμοι θα χασουν τις εικονικες τους υπερωριες κ γιαυτο θα πεσουν μαπες .το οτι μενουν στον δρομο 512 ατομα εκ των οποιον καποιοι εχουν 8,5 χρονια μεσα δεν σας λεει απολυτος τιποτα βολεμενοι!ΑΡΣΗ ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ κ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΤΩΡΑ!θα χαρω εφοσων δεν σας καιγετε καρφι φευγοντας να σας παρω ΟΛΟΥΣ ΜΑΖΙ ΜΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

Ξαφνικά δεν υπάρχουν λεφτά για το ΙΚΑ και για το ΤΥΔΚΥ-ΤΑΔΚΥ; Για ταξιδάκια τόσο καιρό υπήρχαν λεφτά; Για να επανεκδοθεί το λεύκωμα (μη και δεν είναι η φωτογραφία της μέσα) υπήρχαν; Για τα νυχτερινά κ.λ.π. των κολλητών; Για την "αποζημίωση" της Επιτροπής που έκανε 2 χρόνια να ελέγξει τις αιτήσεις της προκήρυξης; ΚΙ ΕΔΩ ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ;

Ανώνυμος είπε...

"Ναι αυτο ειναι το μεγαλυτερο προβλημα,το οτι καποιοι μονιμοι θα χασουν τις εικονικες τους υπερωριες κ γιαυτο θα πεσουν μαπες .το οτι μενουν στον δρομο 512 ατομα εκ των οποιον καποιοι εχουν 8,5 χρονια μεσα δεν σας λεει απολυτος τιποτα βολεμενοι!ΑΡΣΗ ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ κ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΤΩΡΑ!θα χαρω εφοσων δεν σας καιγετε καρφι φευγοντας να σας παρω ΟΛΟΥΣ ΜΑΖΙ ΜΟΥ."

Αυτό το σχόλιο είναι εντελώς εμπαθές! Κανένας μόνιμος δε σας έταξε "τακτοποίηση"... την οργή σας σε Βαλσαμάκη, Παυλόπουλο και λοιπούς καραγκιόζηδες! Και να θυμηθώ ότι οι περισσότεροι από εσάς δεν έχετε εμφανιστεί ούτε σε μία πορεία, σε αντίθεση με κάποιους μόνιμους και αορίστου του Βρεφοκομείου που ήταν σε όλες! Ντροπή...

Ανώνυμος είπε...

Τα λεφτά δεν τα φάγαμε μαζί, αλλά μόνο εμείς οι εργαζόμενοι τρώμε το αγγούρι! Και όχι όλοι οι εργαζόμενοι, γιατί υπάρχουν και κάποιοι που έχουν κάνει τις καβάτζες τους εκμεταλευόμενοι πρόσωπα και καταστάσεις!

Ανώνυμος είπε...

Μπα εμπαθες σχολιο;;;σε οποιον αρεσει,εσυ μιλας εκ του ασφαλους ενω εγω ΧΑΝΩ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΟΥ φιλε.διαβασες πουθενα οτι μας εταξαν οι μονιμοι τακτοποιηση;;;μιλαω για συμπαρασταση την οποια δεν ειδαμε.ολοι βιωνουμε στους εργασιακους χωρους την ανισοτητα μεταξυ υπαλληλων,ολοι βλεπουμε οτι πολλοι μονιμοι ξεχασαν τα δικα τους οταν ηταν στην θεση μας.οσο για τις πορειες ναι οταν σε μια υπηρεσια με 1600 ατομα υπαρχουν δυο σωματεια αντι για ενα δυναμικο εκ των οποιων το ενα εχει διευθυνταδες τσιρακια γλυφτες που δηθεν εξυπηρετουν τον εργαζομενο,ειναι φυσιολογικο να καμαρωνουμε τωρα τα χαλια μας.το προβλημα δεν ειναι ομως τα εσωτερικα μας,στην τελικη ξενος πονος ξεδαρμα,το προβλημα ειναι ανθρωπινο γιατι σε λιγες μερες δεν θαχουμε δουλεια.αυτο θαπρεπε να καιει ολους τους εργαζομενους,ανεξαρτητου εργασιακων σχεσεων.

Ανώνυμος είπε...

Σε απάντηση του προηγούμενου σχολίου, θα ήθελα να επισημάνω ότι κανένας μόνιμος του Βρεφοκομείου δεν υπήρξε Συμβασιούχος Έργου και ότι οι Συμβασιούχοι είχαν το δικαίωμα να επιλέξουν σωματείο. Αυτά...

Ανώνυμος είπε...

Δεν υπηρξε συμβασιουχος;;;για μαθε για τους οδηγους πχ.μην παραπληροφορουμε τον κοσμο!οσο για τα σωματεια δηλ φταιει ο κοσμος;;κριμα να μην υπηρχαν αλλα δυο να υπηρχε μεγαλυτερη ποικιλια βρε αδερφε!κριμα.ακομα κ τωρα σε αυτα τα σχολια δεν βρισκω ιχνος συμπαραστασης.εστω μια κουβεντα οτι ναι εχεις δικιο ρε ανθρωπε κ οτι στον αρειο παγο τον ιανουαριο που ειναι η τελευταια σου ελπιδα θαρθω να σου συμπαρασταθω.δεν πειραζει,αλλωστε παντου θα διατυμπανιζω τις εμπειριες μου απτην 9 ετη εμπειρια μου εδω

Ανώνυμος είπε...

Ειναι προφανες οτι κατι παιζεται και ειναι και χοντρο....
Ή θελουν να τα κανουν ολα "μπαλα" πριν φυγουν απο τις καρεκλες τους,ετσι ωστε ο επομενος να μην μπορει να τα συμμαζεψει
ή πιστευαν οτι θα ξαναπαρουν τη δημαρχια και τωρα προσπαθουν να μαζεψουν τα ασυμμαζευτα!!!!!!
Προσπαθουν να βρουν λεφτα απο παντου!!!Ακομα και απο τα δανεια των υπαλληλων!!!!!!!!!Ακουσον ακουσον,απο τα λεφτα των ιδιων των υπαλληλων!!!!!!
Εμ βεβαια,μας φαγανε οι Γερμανιες,τα λευκωματα και οι χριστουγεννιατικες γιορτες!!!!!!
Για τους συμβασιουχους δε θα πω τιποτα....απλα λυπαμαι αφανταστα...

Ανώνυμος είπε...

Εντάξει ρε φίλε...
Έχεις δίκιο κι έχεις και τη συμπαράσταση όλων μας! Νιώθεις καλύτερα τώρα ή σου λύθηκαν όλα τα προβλήματα; Ένα θα σου πω: αντί να γράφεις ανυπόστατα σχόλια, κατέβα σε καμιά πορεία!

Ανώνυμος είπε...

'' Βέλη και «εξ οικείων»
 

Στα παραπάνω, δυστυχώς, πρέπει να αναφερθεί και η απαράδεκτη στάση του Προέδρου του Σωματείου Μονίμων Υπαλλήλων ΟΔΙΕ Κώστα Νικολάου στις αγωγές που έχουν καταθέσει οι συμβασιούχοι, διεκδικώντας ακόμη μία φορά την μετατροπή των συμβάσεων τους σε αορίστου. Στις αγωγές αυτές, μάρτυρας εναντίον τους και υπέρ της εργοδοσίας είναι ο Πρόεδρος αυτός. Ενέργεια απαράδεκτη και κατάπτυστη. Αν είναι δυνατόν, ο πρόεδρος ενός σωματείου εργαζομένων, να συντάσσεται με τη διοίκηση σε βάρος των εργαζομένων συναδέλφων του. Ντροπή και πάλι ντροπή. Όμως οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στον Ιππόδρομο δεν πρέπει να αφεθούν μόνοι τους. Είναι αναγκαία η αλληλεγγύη όλων των εργαζομένων σ' αυτούς'' http://www.iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=1128:-l-r-&catid=42:ergasiakes-sxeseis&Itemid=168 .οριστε τι γινεται αλλου.ειναι οτι προκειται να συμβει κ στο ΔΒΑ!

Ανώνυμος είπε...

Πρέπει να σταματήσουμε να παίζουμε το παιχνίδι τους, δηλαδή του 'αποπροσανατολισμού'. Ως εργαζόμενοι πρέπει να απαιτήσουμε την αποκάλυψη των ενόχων που για άλλη μια φορά έφαγαν τα λεφτά μας... Ωφείλουν τα σωματεία (το ξέρω ότι εδώ πολλοί γελούν, όπως κι εγώ μαζί τους)να ξεσκεπάσουν όλες τις παρανομίες των τελευταίων ετών: παράτυπες κρίσεις και αναθέσεις, προσλήψεις από το παράθυρο που πριν δεν είχε πρόβλημα να τις πληρώνει η κ. Πρόεδρος (κάποιοι από τα 'ανώτερα' κλιμάκια βόλεψαν μάλιστα πολλά μέλη των οικογενειών τους), ταξίδια αναψυχής στο εξωτερικό (γιατί δεν είδαμε κάποια ωφέλεια από αυτό, πέραν της προσωπικής προβολής κάποιων προσώπων- αντίθετα οι π.σ. έχουν υποβαθμιστεί στο έσχατο σημείο), φωτογραφίσεις για έντυπα και εφημερίδες, πολιτικές εκδηλώσεις με επιμορφωτικό και πολιτισμικό περιτύλιγμα και άλλα πολλά που θα χρειαζόταν ολόκληρος τόμος για να τα εκθέσω.... Αυτό όμως που με θλίβει περισσότερο είναι το καθεστώς τρομοκρατίας που εγκαθιδρύθηκε τα τελευταία χρόνια και η έλλειψη θάρρους στην έκφραση της γνώμης.
Όλα αυτά με κάνουν και αναρωτιέμαι... Θέλω να συμπαρασταθώ στους συναδέλφους συμβασιούχους και δεν ξέρω τον τρόπο. Δε νομίζω ότι οι απεργίες από μόνες τους έχουν αποτέλεσμα .. Άλλωστε οι περισσότεροι συνδικαλιστές καθόντουσαν και κάθονται στο ίδιο τραπέζι με τους 'κλέφτες'. Χρειάζεται μια γενικότερη αφύπνιση συνειδήσεων και το να εκφραζόμαστε, να αντιστεκόμαστε όταν βλέπουμε την αδικία και την παρανομία, όχι να το θυμόμαστε μόνο όταν αλλάζουν τα πρόσωπα της εξουσίας ή θίγεται η τσέπη μας.

Ανώνυμος είπε...

9 Δεκεμβρίου 2010 10:50 π.μ. :
"Ξαφνικά δεν υπάρχουν λεφτά για το ΙΚΑ και για το ΤΥΔΚΥ-ΤΑΔΚΥ; Για ταξιδάκια τόσο καιρό υπήρχαν λεφτά; Για να επανεκδοθεί το λεύκωμα (μη και δεν είναι η φωτογραφία της μέσα) υπήρχαν; Για τα νυχτερινά κ.λ.π. των κολλητών; Για την "αποζημίωση" της Επιτροπής που έκανε 2 χρόνια να ελέγξει τις αιτήσεις της προκήρυξης; ΚΙ ΕΔΩ ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ;"

Θα σταθώ για το κομμάτι που αφορά την επιτροπή. Έχουμε στοιχεία; Δηλαδή για πόσα χρήματα μιλάμε σαν "αποζημίωση";
Γιατί όσοι γράφετε τα σχόλια δεν αναφέρεστε με στοιχεία για να μάθουμε όλοι τι συμβαίνει; Θα τους ξεσκεπάσουμε αυτούς που πρέπει ή θα μιλάμε με γρίφους;