Πέμπτη 19 Μαρτίου 2009

Τα αγάλματα ζωντανεύουν... δυστυχώς!

Στο Bergen της Νορβηγίας υπάρχει έξω από μία Τράπεζα το άγαλμα της παραπάνω φωτογραφίας. Είναι ένας ρακένδυτος επαίτης... Όταν αναρωτηθήκαμε το λόγο ύπαρξης του συγκεκριμένου αγάλματος σε μια πόλη πανέμορφη και καθαρή όπως το Bergen, λάβαμε την εξής καταπληκτική απάντηση: "Εδώ δεν υπάρχουν φτωχοί, δεν υπάρχουν άνεργοι και κατά συνέπεια δεν υπάρχουν και επαίτες". Κουνήσαμε το κεφάλι και δε σχολιάσαμε... Έχουν περάσει δύο χρόνια από τότε και εξακολουθούμε να κουνάμε το κεφάλι, όχι να το σκύβουμε, και να αναρωτιόμαστε για τα δικά μας χάλια. Εμείς εδώ "εκτρέφουμε" γενιές ολόκληρες ανέργων και τα τελευταία χρόνια "εκτρέφουμε" και τους ημι-άνεργους, δηλαδή τη Γενιά των Συμβασιούχων των 700 €, των κακοπληρωμένων υπαλλήλων του Δημόσιου και του Ιδιωτικού Τομέα, "εκτρέφουμε" την αναξιοκρατία, το ρουσφέτι, τις δοσοληψίες κάτω από το τραπέζι και τις πελατειακές σχέσεις! Και θέλουμε να λεγόμαστε Ευρώπη και να λογιζόμαστε ως ίσοι με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους! Η μόνη "σύγκλιση" που έχουμε πετύχει είναι αυτή των μισθών των Βουλευτών μας! Ο λαός μας είναι ο προτελευταίος στη λίστα των κακοπληρωμένων και από τους τελευταίους σε όλους τους πίνακες συγκριτικών μεγεθών! Έχουμε χάλια Παιδεία, δραματικό Κράτος Πρόνοιας, απαράδεχτο Σύστημα Υγείας και παρόλα αυτά οι Κυβερνώντες απαιτούν από εμάς να βγάλουμε την Ελλάδα από την οικονομική κρίση! Τα 1.700 € μικτού μισθού ενός Δημόσιου Υπαλλήλου θεωρούνται υπερβολή για τον Υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας και με μεγάλη ευκολία ανακοινώνει αποφάσεις μηδενικής αύξησης. Ξέρετε πόσα χρόνια πρέπει να δουλεύει κάποιος για να φτάσει σε αυτό το μισθό; Ξέρετε πόσα είναι τα καθαρά που παίρνει τελικά στο χέρι; Αλλά και τα 1.100 € της σύνταξης, κι αυτά φαίνονται πολλά στον Υπουργό... Πάλι οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι θα βγάλουν το φίδι από την τρύπα! Είναι ο εύκολος "στόχος" για κάθε Κυβέρνηση, είναι η σίγουρη πηγή εσόδων! Τα έξοδα που αυξάνονται δραματικά μέρα με τη μέρα, δε τα βλέπει κανείς, όπως και τα μαγαζιά που κλείνουν το ένα μετά το άλλο! Οι δρόμοι της χώρας μας θα γεμίσουν άνεργους, άστεγους και επαίτες... Το άγαλμα που συναντήσαμε στη Νορβηγία, θα ζωντανέψει σε πολλά αντίγραφα σε κάθε γωνιά της Ελλάδας... Ποιος θα σταματήσει αυτή την κατρακύλα; Ποιος θα λογοδοτήσει για την κατάντια αυτή; Ακούει κανείς;

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ευρώπη είμαστε μόνο στα χαρτιά!
Σκεφτείτε μόνο ότι ενώ είμαστε μία χώρα με απίστευτη ηλιοφάνεια και ανέμους στα νησιά, έχουμε τη λιγότερη παραγωγή ενέργειας ηλιακής και αιολικής! Αντί να επιδοτούμε τον πολίτη να βάλει φωτοβολταϊκά και ανεμογεννήτριες, πνιγόμαστε στη γραφειοκρατία, με αποτέλεσμα να μην κάνουμε ποτέ τίποτα! Αλλά φταίμε όλοι εμείς που τους ψηφίζουμε και τους ανεχόμαστε!

Ανώνυμος είπε...

Όλα καθημερινά ακριβαίνουν και αυτό το βλέπουμε όλοι. Παρόλα αυτά η κυβέρνηση αποφάσισε να μας αφήσει χωρίς την παραμικρή αύξηση και η Πρόεδρος να περικόψει τις υπερωρίες. Οι βουλευτές με τα 600 € μείον το μήνα, δε θα χάσουν και τίποτα, ένα τραπέζι λιγότερο με 2-3 φίλους. Ο μισθωτός όμως με 100 € λιγότερα το μήνα θα πρέπει κάτι πολύτιμο να στερηθεί ή να στερήσει από τα παιδιά του. Να συνεισφέρουν αυτοί που έχουν και όχι εμείς που με το ζόρι τα βγάζουμε πέρα.

Ανώνυμος είπε...

Και τα φαντάσματα από το παρελθόν θα ζωντανέψουν! Θα δούμε στην Ελλάδα σκηνές περασμένων αιώνων και δε θα πιστεύουμε στα μάτια μας! Σίγουρα δεν είναι εύκολο να γίνουμε Νορβηγία, αλλά μπορούμε να τουλάχιστον να κάνουμε κάτι για τους εργαζόμενους!