Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2008

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΕ ΔΡΑΣΗ

Αθήνα, 4 Νοεμβρίου 2008
Συνάδελφοι Αορίστου Χρόνου,

η 9η Δεκεμβρίου είναι μία ημερομηνία σταθμός για όλους εμάς που εργαζόμαστε στο Βρεφοκομείο.

Είναι μία ημερομηνία σταθμός, γιατί για πρώτη φορά στα χρονικά, έχουμε τη δυνατότητα να εκλέξουμε ένα ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ μας στο Υπηρεσιακό των Αορίστου, μέσω της συμμετοχής του συνδυασμού «ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΕ ΔΡΑΣΗ» στις αρχαιρεσίες για την εκλογή δύο(2) αιρετών εκπροσώπων των εργαζομένων Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων.

Ένα Υπηρεσιακό Συμβούλιο, πλήρως αναβαθμισμένο σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν, καθώς σύντομα νομοθετείται η υπηρεσιακή εξέλιξη των Αορίστου, και ως εκ τούτου θα κληθεί πλέον να εγκρίνει πλήθος ζητημάτων που μας αφορούν όλους. Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι η υπηρεσιακή μας εξέλιξη (βαθμός, κρίσεις), η αναγνώριση των πτυχίων δεκάδων συναδέλφων (ειδικότερα το μεγαλύτερο μέρος των συναδέλφων που τακτοποιήθηκαν με το Π.Δ.164/04, συμπληρώνουν την «κρίσιμη οκταετία» προϋπηρεσίας και οφείλουν να δρομολογήσουν τις διαδικασίες), οι μετατάξεις (τόσο σε κλάδο όσο και σε άλλη υπηρεσία) και άλλα πολλά.

Σε όλες αυτές τις διαδικασίες μπορούμε να συμμετέχουμε ΑΜΕΣΑ με την παρουσία ενός εργαζόμενου από το δικό μας χώρο εργασίας, μέσα στο Υπηρεσιακό, πράττοντας απλώς το αυτονόητο.

Ψηφίζοντας στις 9 Δεκεμβρίου τους συναδέλφους μας.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ «ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ»

Μας αφορά!

Οι Υποψήφιοί σας

Αλίνα - Δήμητρα Βασιλείου

Σωτήρης Μιχαλόπουλος

Ειρήνη Τρουπάκη

Θεοφάνης Τσέλιος

16 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω πως είναι η πρώτη φορά στα 25 χρόνια που είμαι στο Βρεφοκομείο που βλέπω τέτοια κινητοποίηση στις τάξεις των υπαλλήλων Αορίστου Χρόνου και θεωρώ πως είναι πολύ θετικό. Μετά το ντόρο που έχει γίνει με το Υπηρεσιακό Συμβούλιο η κίνησή σας αυτή ίσως σηματοδοτεί την αφετηρία για αλλαγές σε όλα τα επίπεδα και θα ήταν έξυπνο να "αγκαλιαστεί" από όλους τους υπαλλήλους αορίστου χρόνου, ανεξαρτήτου σωματείου ή κόμματος. Τα προβλήματα είναι κοινά και σίγουρα δεν έχουν χρώμα!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

Lucky Luke είπε...

Θεωρώ ότι οφείλουν όλοι οι Αορίστου, πρώτα από όλα στον ίδιο τους τον εαυτό, να στηρίξουν τους πρώτους ανθρώπους στην ιστορία του Βρεφοκομείου που ενδιαφέρθηκαν για αυτόν τον τόσο σημαντικό θεσμό που αφορά όλους τους εργαζομένους Αορίστου Χρόνου.
Θεωρώ ότι οφείλουν, στις
9 Δεκεμβρίου να ψηφίσουν τον ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ εργαζομένων του Βρεφοκομείου !!

ΣΙΓΟΥΡΑ ΑΞΙΖΕΙ !!

Ανώνυμος είπε...

Δεν πρέπει να χάσουμε την ευκαιρία να στείλουμε έναν δικό μας συνάδελφο μέσα στο Υπηρεσιακό.
Θα στηρίξουμε την προσπάθεια.

Αντισταθείτε... είπε...

Μία λύση υπάρχει... Η συμμετοχή στα κοινά με κάθε τρόπο!
Αντισταθείτε!!!

Ανώνυμος είπε...

Αντιστεκόμαστε !!
Συμμετέχουμε !!
Δραστηριοποιούμαστε !!

Ψηφίζουμε "ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ" !!

ΤΕΛΕΥΤΑ ΤΡΥΠΑ είπε...

ΟΛΟΙ στηρίζουμε τους "ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ" !!!
Τους μόνους που ασχολήθηκαν ποτέ με αυτό το τόσο σημαντικό θέμα, για τους Αορίστου,κάθως όλοι οι μεγαλοεργατοπατέρες απαξιώνουν, χρόνια τώρα, τόσο τον θεσμό όσο και τους εργαζόμενους Αορίστου Χρόνου.
Ας μην αφήσουμε λοιπόν αυτή την ευκαιρία να πάει χαμένη !!

Κασσάνδρα... είπε...

"Εργαζόμενοι σε δράση"... γιατί όχι;
Όταν μάλιστα υπάρχουν χιλιάδες λόγοι που μας ωθούν προς αυτή την κατεύθυνση, γιατί βαρεθήκαμε την αδιαφορία, τα στημένα παιχνίδια και τις συμφωνίες κάτω από τα τραπέζια!

"Εργαζόμενοι σε δράση"... Γιατί "δράση" δε σημαίνει πληρωμένα ταξιδάκια στο εξωτερικό, απευθείας αναθέσεις σε ημέτερους, πάτημα επί πτωμάτων για αναρρίχηση στην κορυφή και όλα αυτά που συμβαίνουν στη "Δανιμαρκία", αλλά αγώνας για αυτά που δικαιούμαστε, γι' αυτά που μας ανήκουν!!!

Δράση, λοιπόν, για να έχουμε κάπου να ελπίζουμε!!!

αμόρφωτος είπε...

Και εγό ΣΤΗΡΙΖΩ "ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ" !!

Ακώμα και ένας αμόρφωτος καταλεβένη πόσο σιμαντικί εινάι αυτή η προσπάθια !!
Στις 9 Δεκεμβρίου και οι αμόρφωτοι Αορίστου ψιφίζουν "ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ" !!

Ανώνυμος είπε...

Ούτε μία ψήφος χαμένη!
Οι υπάλληλοι του Βρεφοκομείου πρέπει να εκπροσωπηθούν εκ των έσω στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο. Δεν περιμένουμε από υπαλλήλους άλλων υπηρεσιών του Δήμου να νοιαστούν για μας.

Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας... Στηρίζουμε "ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ"!

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο παιδιά.
Ένα μόνο σας λέω, στο σταθμό δεν γνωρίζαμε καν ότι υπάρχει ξεχωριστό Υπηρεσιακό Συμβούλιο για τους Αορίστου. Μας ανοίξατε τα μάτια και θα έρθουμε όλες οι αορίστου να σας ψηφίσουμε.

Lucky Luke είπε...

Θέλω να τονίσω ένα πράγμα μόνο.
Είναι τέτοιος ο αριθμός των εργαζομένων από το Βρεφοκομείο, που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην διαδικασία, που το μόνο που χρειάζεται είναι να προσέλθουν στις 9 Δεκεμβρίου στην ψηφοφορία.
Εάν αυτό συμβεί είναι πάρα πολύ δύσκολο να μην εκλέξουμε ένα συνάδελφό μας.
Αυτή όμως είναι και η πρόκληση για όλους μας...ή αφήνουμε άλλους να αποφασίζουν για ΕΜΑΣ ή ψηφίζουμε "ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ" και αποφασίζουμε ΕΜΕΙΣ για ΕΜΑΣ !!

Ο εξωλέστατος είπε...

Είναι πραγματικά ευχής έργο, σε μια πολύ σημαντική περίοδο για ζητήματα Υπηρεσιακών Μεταβολών των Υπαλλήλων Αορίστου Χρόνου (εξέλιξη, μετατάξεις κ.α.) να υπάρχει όχι απλά η πιθανότητα, αλλά Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗΣ στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο.Μόνο η συμμετοχή μας απαιτείται για να το επιτύχουμε. Εξαρτάται αποκλιστικά από εμάς. Οι συνάδελφοι Αορίστου Χρόνου αξίζουν πολλά περισσότερα. Στις 9 Δεκεμβρίου εξαργυρώνουμε όλα τα χρόνια της άγνοιας και της απραξίας. Πέρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Στηρίζουμε το συνδυασμό ΟΛΩΝ μας. Είμαστε όλοι ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΕ ΔΡΑΣΗ.

αμόρφωτος είπε...

Ακριβός όπος τα λέει ο 'εξωλέστατος' είναι !

Στιρίζουμε τον ΜΟΝΑΔΙΚΟ συνδυασμό του Βρεφοκομείου !!
Ψιφίζουμε τον συνδυασμό ΟΛΩΝ μας !!

Είμε και εγό ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ !!

Lucky Luke είπε...

Όλοι είμαστε και το αποδεικνύουμε στις 9 Δεκεμβρίου !!

Ψηφίζουμε "ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ" !!

Ανώνυμος είπε...

Να κινηθούμε όλοι ενάντια:
- Στην αδικία
- Στην αναξιοκρατία
- Στην ανηθικότητα και
- Στο σκοταδισμό

Να κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για δικαιότερο Υπηρεσιακό Συμβούλιο, για εκπροσώπησή μας σε αυτό από άτομα του δικού μας χώρου και όχι από "τυχαίους" που δεν μας ξέρουν και σίγουρα δεν ξέρουν και τα προβλήματά μας!

Στηρίζουμε "Εργαζόμενους σε Δράση", ψηφίζουμε ΟΛΟΙ στις 9 Δεκέμβρη!

Ανώνυμος είπε...

Οι Γενίτσαροι της Διοίκησης είναι επίλεκτα σώματα προστασίας της Διοίκησης γόνοι εξαίρετων χριστιανικών οικογενειών που εξαναγκάζονταν από νεαρή ηλικία σε τυφλή υπακοή κι αφοσίωση στην Διοίκηση. Μόνιμοι υπάλληλοι οι περισσότεροι αποτελούν τον ανθό της Υπηρεσίας και απολαμβάνουν την εμπιστοσύνη των διορισμένων Διευθυντών. Με τον καιρό εξελίχθηκαν σε παραπολιτικό κέντρο εξουσίας όσον αφορά σε εσωτερικά εργασιακά θέματα και οικονομικές διεκδικήσεις, πάντοτε κατά των αντιφρονούντων και ουδέποτε κατά των Διευθυντών ή της Διοίκησης.
Οι βαθμοφόροι Γενίτσαροι είναι οι λεγόμενοι "τουρνατζή μπασήδες" – Dalton bros. που δρουν ως στρατολόγοι των νέων υπαλλήλων από τους καταλόγους που παραδίδουν οι δημογεροντίες των κομματαρχών. Στη συνέχεια ακολουθεί το βάπτισμα εις το όνομα της Διοίκησης κι ο εξΗΡΑισμός και οι μεν ευφυέστεροι παραχωρούνται στην Αυλή, οι δε υπόλοιποι συγκροτούν τους "ατζαμί ογλάν" (= αδαείς, προπαιδευόμενοι) που εκπαιδεύονται σε ειδικά τμήματα ή σταθμούς στην τυφλή υπακοή και πίστη στην Διοίκηση, την πειθαρχία, την σκληραγωγία μετά το πέρας των οποίων εισέρχονταν στο σώμα των γενιτσάρων.
Γενικός διοικητής όλων των μονάδων των Γενιτσάρων ήταν μέχρι πρότινος ο "Γενίτσαρι Αγάς" – Joe Dalton που ήταν υπεύθυνος για τη στρατολόγηση των "ατζαμί", την εκπαίδευσή τους, τη συνεχή εκπαίδευση όλων των ταγμάτων, την ασφάλειά κατά τις μετακινήσεις τους, τη στρατιωτική πειθαρχία και τακτική, καθώς και για όλα τα θέματα διοικητικής μέριμνας, (τροφοδοσίας, διανομής λαφύρων, πληρωμών κ.λπ). "Τιμής ένεκεν" τον τίτλο αυτό φέρει και ο Διευθυντής - Piguin αν και είναι συμβολικά διοικητής του τρίτου ορόφου των ανακτόρων. Οι πληρωμές γίνονταν ανά μήνα από το Α.Τ.Μ των ανακτόρων. Παρά ταύτα ο Διευθυντής - Παρθενών, πηγαίνει ο ίδιος στη διοίκηση των Γενιτσάρων και λαμβάνει από εκεί τον μισθό του διοικητού του δευτέρου ορόφου, για ανάπτυξη αφοσίωσης και πίστης των Γενιτσάρων και στο δικό του πρόσωπο.
Στους γενίτσαρους απαγορεύεται άλλο επάγγελμα και όλοι οι στρατολογημένοι εξΗΡΑίζονται. Σταδιακά απέκτησαν μεγάλη πολιτική δύναμη έναντι των Διευθυντών. Οι γενίτσαροι, εξιΗΡΑιέντες πλέον, γίνονται οι πιο φανατικοί υπέρμαχοι της Αυλής καθώς μάλιστα, τίποτε δεν τους συνδέει με την ομαλή οικογενειακή και κοινωνική ζωή αφού λησμονούν γονείς, αδέλφια, συγγενείς, φίλους, συναδέλφους και γενέτειρα γη, με συνέπεια να θεωρούνται οι φανατικότεροι αλλά και οι καλύτεροι υπερασπιστές της εκάστοτε Διοίκησης.
Τα τελευταία 2-3 χρόνια άρχισαν να εισέρχονται στα σώματα των Γενίτσαρων νέοι και παλιότεροι Συμβασιούχοι κυρίως με διευκολύνσεις ωραρίων και αποστάσεων και υποσχέσεις διορισμών μονιμότητας, ενώ φαίνεται ότι πλέον το δικαίωμα εισδοχής έχει γίνει κληρονομικό (π.χ από τον πατέρα στο γιό) και η στρατολόγηση μονίμων σταδιακά ατονεί. ……to be continued