
Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011
Έχασε η Βενετιά βελόνι...

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011
Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011
Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΠΡΙΝ ΓΙΝΕΤΕ ΑΙΜΟΔΟΤΗΣ
Οι ανάγκες μιας χώρας σε αίμα πρέπει να καλύπτονται από την εθελοντική αιμοδοσία, η οποία έχει πλέον καθιερωθεί στην Ελλάδα, αλλά φόβοι και προκαταλήψεις, απόρροια άγνοιας γύρω από τη διαδικασία της αιμοδοσίας, δεν επιτρέπουν, ακόμα, την κάλυψη των αναγκών μας μέσω ενός θεσμού που πάνω απ΄ όλα σημαίνει υψηλό πολιτισμικό επίπεδο.
Ο εθελοντής αιμοδότης εφοδιάζεται με ειδική ταυτότητα και μπορεί να ζητήσει , αν χρειαστεί, αίμα γι’ αυτόν και τους στενούς, άμεσους συγγενείς του.
Στην Ελλάδα, σε όλα τα Νοσοκομεία, λειτουργούν Κέντρα και Σταθμοί Αιμοδοσίας, που βρίσκονται μεταξύ τους σε συνεχή επικοινωνία, ώστε να ανταλλάσσουν αίμα και να αντιμετωπίζεται κάθε ανάγκη.
Κάθε άνθρωπος 18 – 62 χρονών, που είναι υγιής, μπορεί να γίνει αιμοδότης. Ο υποψήφιος αιμοδότης υποβάλλεται σε λήψη ιστορικού και σύντομο κλινικό και εργαστηριακό έλεγχο. Το αίμα που λαμβάνεται εξετάζεται σχολαστικά για νοσήματα όπως ηπατίτιδες, σύφιλη, AIDS.
Η διάρκεια της αιμοληψίας είναι 7 – 10 λεπτά και γίνεται πάντοτε με συσκευές μιας χρήσεως. Μετά την αιμοληψία ο αιμοδότης πρέπει να μείνει λίγο ακόμη ξαπλωμένος και να πιει ένα αναψυκτικό. Να αποφύγει το κάπνισμα και την βαριά σωματική κόπωση για 1 ώρα μετά το πέρας της αιμοδοσίας.
Για να δώσεις αίμα πρέπει να έχουν περάσει 2 ώρες από κανονικό γεύμα. Πρωινό – πρόγευμα επιτρέπονται.
Ένας αιμοδότης μπορεί να δίνει αίμα κάθε 3 μήνες. Η ποσότητα του αίματος που αφαιρείται είναι 450 ml και αποτελεί το 1/20 του συνολικού όγκου αίματος.
Η πρόοδος της Ιατρικής Επιστήμης, η αύξηση των τροχαίων ατυχημάτων καθώς και η ύπαρξη παιδιών με Μεσογειακή αναιμία κάνουν τις ανάγκες της χώρας μας σε αίμα να είναι περίπου 600.000 μονάδες ετησίως.
Μόνο ο άνθρωπος μπορεί να προσφέρει αίμα για άλλον άνθρωπο.
Είναι χρέος μας να συνειδητοποιήσουμε την μεγάλη σημασία αυτής της προσφοράς και να δώσουμε αίμα.
Δίνοντας αίμα δίνουμε ζωή!
Τετάρτη 25 Μαΐου 2011
Πέμπτη 19 Μαΐου 2011
Δευτέρα 16 Μαΐου 2011
Πέμπτη 12 Μαΐου 2011
Πέμπτη 5 Μαΐου 2011
Πέμπτη 14 Απριλίου 2011
Ο Αγώνας τώρα κορυφώνεται!
Υπέρ της μετατροπής των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου τάχθηκε, με 26 ψήφους υπέρ και 19 κατά, η Ολομέλεια του Άρειου Πάγου,
δικαιώνοντας συμβασιούχους καθαρίστριες του ΟΠΑΠ που εργάστηκαν
από το '91 έως το '98. Η απόφαση αποτελεί πυξίδα για την εξέλιξη παρόμοιων υποθέσεων σε κατώτερα δικαστήρια.
Ο Άρειος Πάγος κλήθηκε την Πέμπτη να αποφανθεί για το αν θα υπάρχει
δυνατότητα μετατροπής των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου από τα δικαστήρια, με την παραδοχή ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
Περίπου 1.500 άτομα – Συμβασιούχοι και μη – συγκεντρώθηκαν
από νωρίς το πρωί έξω από τον Άρειο Πάγο.
Μετά την ανακοίνωση της απόφασης, ακολούθησε πορεία των συμβασιούχων που είχαν συγκεντρωθεί έξω από τον Άρειο Πάγο
προς το Δημαρχείο Αθηνών, στην πλατεία Κοτζιά και προς τη Βουλή.
Υπενθυμίζεται ότι τόσο ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Τέντες,
όσο και ο αρεοπαγίτης, Ανδρέας Δουλγεράκης, κατά τη συζήτηση της υπόθεσης τάχθηκαν υπέρ της μη νομιμοποίησης των συμβασιούχων.
Και οι δύο είχαν υποστήριξαν ότι μετά την τελευταία αναθεώρηση
του Συντάγματος και εν όψει της διατύπωσης του άρθρου 103,
απαγορεύεται η μετατροπή των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου, όπως και η μετατροπή των απασχολουμένων με σύμβαση έργου. Όσον αφορά στη σημερινή συνεδρίαση του Αρείου Πάγου,
το Πανελλήνιο Συντονιστικό Συμβασιούχων αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι «η μεγάλη κατάληψη του Δημαρχείου της Αθήνας από τους συμβασιούχους αλλά και από τους μονίμους συναδέλφους τους, δείχνει ότι το σύστημα το οποίο μας απειλεί και μας «τρομάζει», ίσως δεν είναι τίποτα περισσότερο από γίγαντα με πήλινα πόδια. Επιμένουν να επικαλούνται τη δήθεν συνταγματική απαγόρευση. Ε λοιπόν, αυτά να τα απευθύνουν στους αφελείς! Εδώ και καιρό μένει αναπάντητο το ερώτημα που έχουμε θέσει προς την Κυβέρνηση, πώς προσπέρασαν τη Συνταγματική αυτή απαγόρευση και μονιμοποίησαν τους 270 συμβασιούχους της Βουλής, εκ των οποίων μερικές συμβασιούχες γυμνάστριες με προϋπηρεσία μόλις 6 ημερών. Όταν θα απαντήσουν πειστικά στο ερώτημα αυτό, τότε κι εμείς ίσως πεισθούμε για την «Συνταγματική απαγόρευση».
Στο μεταξύ, οι συμβασιούχοι του Δήμου Αθηναίων συνεχίζουν την κατάληψη στο δημαρχείο της οδού Αθηνάς.
Τρίτη 12 Απριλίου 2011
Παρασκευή 8 Απριλίου 2011
Τετάρτη 6 Απριλίου 2011
Δευτέρα 4 Απριλίου 2011
Παρασκευή 1 Απριλίου 2011
Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011
Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011
Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011
Συμβασιούχοι του Δήμου Αθηναίων...
Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011
Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011
Κυριακή 6 Μαρτίου 2011
Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011
Εγώ, πότε θα πάρω σύνταξη;

Τρίτη 1 Μαρτίου 2011
Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011
Πολιτική αγυρτεία...

- Μια χαρά είναι τα βόδια στο μαντρί
- Δυο χαρές και δυο τρομάρες τα άλλα βόδια... θυμάστε αυτά που σας πήραν τις καρέκλες
- Τρεις χαρές και το λουρί της μάνας αν τύχει και τα άλλα βόδια είναι και κολλητάρια του Νέου Δημάρχου και τρώνε και πίνουν μαζί εδώ και χρόνια και πώς να τα στείλεις εκεί που τους αξίζει με τόσα σημαιάκια που σου κούνησαν;
- Πολλές χαρές... γιατί που να κάθεσαι να ξεσκεπάζεις τις βρωμιές; Ρίξε λίγο χωματάκι ακόμα από πάνω και σε λίγο θα τις έχουν ξεχάσει όλοι.
- Τους εκλεγμένους της παράταξής σας -αυτούς που σας έκαναν Δήμαρχο- τους γράφετε στα παλαιότερα των υποδημάτων σας;
- Ακόμα και τους μη εκλεγμένους που στελέχωσαν το ψηφοδέλτιό σας και που και αυτοί επίσης σας έκαναν Δήμαρχο, τους γράφετε και αυτούς;
- Σας είπε κανείς πως αυτοί που σας ψήφισαν είναι οπαδοί του "αποφασίζουμε και διατάζουμε"; Ακροδεξιά επιλογή υπήρχε στο Δήμο της Αθήνας...
- Τι "ζηλέψατε" τέλος πάντων από την προηγούμενη διοίκηση του Βρεφοκομείου που κανείς άλλος -εκτός μερικών βοδιών- δεν μπορεί να δει και να ζηλέψει;
- Αναξιοπρέπεια: ορισμός και ετυμολογία
- Αγυρτεία: ορισμός και ετυμολογία
- Ξεφτίλα: ορισμός και ετυμολογία